Coronasmitten stiger på plejehjem og flere indlægges

Både smittetilfælde og nye hospitalsindlæggelser med coronavirus stiger blandt plejehjemsbeboere.

På landets plejehjem er der stigning i antal af coronatilfælde. 107 plejehjem var ramt i uge 28. (Arkivfoto). <i>Signe Goldmann/Ritzau Scanpix</i>

På landets plejehjem er der stigning i antal af coronatilfælde. 107 plejehjem var ramt i uge 28. (Arkivfoto). Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Antallet af nye indlæggelser med coronavirus er fra uge 27 til uge 28 steget med 29 procent.

Det er en stigning fra 589 til 761 nye indlagte i sidste uge.

Det fremgår af Statens Serum Instituts (SSI) ugentlige tendensrapport.

Det er personer i alderen 60 til 89 år, der udgør den største gruppe blandt de indlagte.

Og blandt plejehjemsbeboere er der en "fortsat stigning" i antal hospitalsindlagte med virusset. Også i forhold til coronasmitte er der en stigning hos plejehjemsbeboere.

- Smitten er fortsat højest blandt de ældre, og særligt blandt plejehjemsbeboere ses en stigende forekomst i uge 28, lyder det i rapporten.

I uge 27 var der 113 coronatilfælde blandt beboere på plejehjem. Det tal steg til 262 tilfælde i sidste uge. I alt er 107 plejehjem ramt.

Stigningen i smitten fik onsdag Ældre Sagen til at opfordre Sundhedsstyrelsen til at tilbyde fjerde stik til plejehjemsbeboere her og nu.

- Alle plejehjemsbeboere skal have et boosterstik mod coronavirus hurtigst muligt. Hvis smittetallene fortsætter opad, risikerer vi potentielt at være for sent ude, og derfor skal nåle og vaccinedoser findes frem med det vuns, sagde vicedirektør Michael Teit Nielsen til DR onsdag.

På intensivafdelingerne har der trods det højere indlæggelsestal været en stabil udvikling. Mandag i uge 27 var der 14 på intensiv, mens der var 13 mandag ugen efter.

Mens indlæggelsestallet stiger, har der til gengæld været et fald på tre procent i antal nye coronatilfælde fra uge 27 til uge 28.

SSI vurderer, at der er "samlet tegn på en stabilisering" i coronasmitten, men hæfter sig også ved, at spildevandsprøver viser øget koncentration af coronavirus i uge 28.

Der er fortsat kun fundet fem tilfælde af den nye variant BA. 2.75, der er en undervariant af omikron. Det var også meldingen 14. juli.

En andel af tilfældene er en del af en smittekæde, hvor der har været rejseaktivitet i Grækenland, skriver SSI.

Den dominerende variant er fortsat BA. 5, der blev fundet i 88,5 procent af sekventerede PCR-prøver i uge 28.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.