Politiet har fået nye henvendelser efter Herlufsholm-dokumentar

Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi vil kigge på henvendelser om Herlufsholm og trusler på nettet.

Efter at Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi mandag oplyste, at det ville se TV 2-dokumentaren om Herlufsholm igennem for at se, om straffeloven kunne være overtrådt, har de fået flere henvendelser.

Det oplyser politiinspektør Kim Kliver til TV 2.

Han vil ikke oplyse, hvor mange henvendelser eller hvad de drejer sig om.

Kim Kliver oplyser yderligere til TV 2, at politikredsen vil kigge nærmere på materiale fra de sociale medier, som kan opfattes som truende.

- Vi har modtaget noget materiale fra sociale medier, som kan opfattes som værende af truende karakter, og der ser vi på, om der er straffelovsovertrædelser, siger Kim Kliver til tv-stationen.

Han vil ikke specificere, hvorvidt der er tale om trusler, der er foregået internt imellem eleverne, eller fra udenforstående imod personale og elever - eller begge dele.

I weekenden oplyste Herlufsholms vicerektor, Martin Arvelund, til Ritzau, at nogle elever havde oplevet negative reaktioner på de sociale medier.

Herlufsholms tidligere rektor, Mikkel Kjellberg, har tidligere tirsdag fortalt Frederiksborg Amts Avis, at han fået ubehagelige beskeder.

Kim Kliver fortæller også til DR, at politiet har modtaget henvendelser om trusler.

- Vi har i løbet af eftermiddagen modtaget anmeldelser om nogle forhold, hvor det kan se ud som om, at man truer personale og elever på Herlufsholm, siger han.

Han vil ikke oplyse hvor mange. Men ifølge hans vidende er der kun tale om trusler på sociale medier, skriver DR.

En række tidligere elever på Herlufsholm fortalte torsdag i en dokumentar på TV 2 om skolens kultur. Her kunne de fortælle om, hvad de mente var en voldelig og krænkende kultur.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden