Popdronningen Beyonce får ros for sit mest festlige album

Pladen er en kåd affære, men ikke det bedste, mener Information. Rolling Stone giver fire en halv stjerne.

Albummet "Renaissance" er det syvende fra popstjernen Beyoncés hånd, og det bliver vel modtaget af anmeldere, som dog ikke er blæst bagover af det, der beskrives som dansesange til fest og fornøjelse. (Arkivfoto). <i>Eduardo Munoz/Reuters</i>

Albummet "Renaissance" er det syvende fra popstjernen Beyoncés hånd, og det bliver vel modtaget af anmeldere, som dog ikke er blæst bagover af det, der beskrives som dansesange til fest og fornøjelse. (Arkivfoto). Eduardo Munoz/Reuters

Popdronningen Beyoncé har smidt sit første soloalbum i seks år, "Renaissance", på gaden.

Det er langtfra hendes bedste, men det er til gengæld det mest festlige, mener Ralf Christensen, der har anmeldt albummet for Information.

- Det former sig som én lang dansenat, hvor numrene glider over hinanden, og hvert nyt skifte føles som en stadig højere opbygning mod klimaks. 16 numre og 62 minutter, kun dansenumre, står der i anmeldelsen.

Han kalder det "en kåd affære", som står i kontrast til den 40-årige sangers forrige album, "Lemonade" fra 2016, der mest af alt centrerede sig om hendes mands utroskab. Og den vrede og hævntørst, som fulgte med.

- En gennemkåd plade fuld af støn, suk, heftig blodtilstrømning, skælvende falset.

Dagbladet giver som normalt ikke stjerner eller hjerter.

Det gør Jyllands-Posten til gengæld. Avisen kvitterer med fire ud af seks stjerner, og anmelderen, Anders Houmøller Thomsen, er langt hen ad vejen enig med Information om, at det er et album, som skal spilles på et hedt dansegulv.

- Den er kæk, kælen og ikke mindst udfordrende og forførende, står der.

En plade, der i modsætning til nogle af hendes seks tidligere albummer, er rimeligt nede på jorden.

- Eller måske snarere helt nede i berøring med dansegulvet. For "Renaissance" er primært en plade skabt til fest og fornøjelse, skriver Jyllands-Posten.

Albummet er eksperimenterende, har en tidløs charme, hvor gamle gospel- og disco-dyder bliver frisket op med sprød modernitet, lyder det.

Netop det, at albummet spænder vidt, fremhæver den britiske avis The Guardian, som giver "Renaissance" fire ud af fem stjerner.

- Popsuperstjernen slipper alt løs fra discohit til global house hedonisme, skriver avisen, som mener, at Beyoncé med sin genfødsel har indtaget rollen som sirene, der lokker os ud på dansegulvet.

Det amerikanske musik- og kulturmagasin Rolling Stone virker en smule mere imponeret og kalder albummets maleriske storhed banebrydende. Magasinet giver fire en halv ud af fem stjerner.

- Er det en udvikling fra "Lemonade"? Ikke helt. Men med "Renaissance" er Beyoncé mere relaterbar end nogensinde, skriver magasinet blandt andet.

Albummet er første del af tre, der blev optaget under coronapandemien. Det har Beyoncé - med det fulde navn Beyoncé Giselle Knowles-Carter - fortalt i en pressemeddelelse ifølge musikmagasinet Gaffa.

Privat danner den 40-årige popstjerne par med rapperen Jay-Z, som hun blev gift med i 2008. De har sammen tre børn.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.