Professor opfordrer til hurtigere boosterstik til ældre

De allerældste og plejehjemsbeboere burde have fået fjerde stik allerede i juni, mener vaccineprofessor.

De ældre skal have fjerde stik af en coronavaccine så hurtigt som muligt, mener professor i vaccinedesign Camilla Foged. (Arkivfoto). <i>Signe Goldmann/Ritzau Scanpix</i>

De ældre skal have fjerde stik af en coronavaccine så hurtigt som muligt, mener professor i vaccinedesign Camilla Foged. (Arkivfoto). Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Sundhedsstyrelsens mål om at begynde at vaccinere plejehjemsbeboere i midten af september er for sent.

Det mener Camilla Foged, som er professor i vaccinedesign ved Københavns Universitet. Hun har desuden en rolle som vaccinerådgiver for Sundhedsstyrelsen.

Det skriver Berlingske.

- Beboerne på plejehjemmene og de allerældste borgere burde have fået fjerde stik allerede i begyndelsen af juni, siger hun til avisen lørdag.

De første plejehjemsbeboere står til at kunne få første stik fra 15. september.

Det er der ifølge virolog ved Københavns Universitet Allan Randrup Thomsen blandt andet fidus i, fordi der forventes en større stigning i smitten i efteråret.

Der ses typisk en smittestigning, når vejret bliver koldere, og folk opholder sig mere indenfor. Vaccinen beskytter bedst mod covid-19, kort tid efter at stikket er givet, og falder derefter i effektivitet.

Berlingske har talt med en række forstandere fra danske plejehjem. Flere af dem oplever stigende smitte blandt beboerne på deres arbejdspladser og opfordrer til hurtigere vaccination.

Torsdag viste den ugentlige tendensrapport fra Statens Serum Institut (SSI), at der blandt plejehjemsbeboere er en "fortsat stigning" i antal hospitalsindlagte med virusset. Også i forhold til coronasmitte er der en stigning hos plejehjemsbeboere.

Tendensrapporten dækker udviklingen fra uge 27 til uge 28.

Sundhedsstyrelsen arbejder i øjeblikket med at vaccinere personer, der har en særlig risiko for et alvorligt sygdomsforløb, og som samtidig har en risiko for at blive smittet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.