Puk Elgård forlader Børnerådet: Der er for få ressourcer

Der er for få ressourcer til at bestride stillingen som Børnerådets formand, mener Puk Elgård.

Børnerådets formand, Puk Elgård, som blev udpeget til posten i maj i år, fratræder sin stilling. Hun mener, at der er for få ressourcer til rådets opgaver. (Arkivfoto). <i>Nils Meilvang/Ritzau Scanpix</i>

Børnerådets formand, Puk Elgård, som blev udpeget til posten i maj i år, fratræder sin stilling. Hun mener, at der er for få ressourcer til rådets opgaver. (Arkivfoto). Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Puk Elgård fratræder som forkvinde for Børnerådet. Hun begrunder det med, at rådet ikke har ressourcer nok til at løse sine opgaver.

Det skriver Børnerådet i en pressemeddelelse.

Puk Elgård blev udpeget til stillingen i maj måned af regeringen, men vælger at fratræde nu, så en kommende regering kan pege på en ny.

- Sammen med min opsigelse har jeg sendt et brev til en kommende minister med mine overvejelser, erfaringer og anbefalinger til, hvordan Børnerådets arbejde kan styrkes, skriver hun.

Hun påpeger, at der kun er normeret ti timer til hendes rolle.

- Personligt kommer jeg for langt væk fra virkeligheden og mødet med børnene, når de få timer, jeg har til rådighed, også skal bruges til at holde møder med politikere og fagfolk, give interviews, deltage i konferencer, læse faglig litteratur, følge den politiske debat og lede et råd på 8 medlemmer, skriver hun.

Hun mener, at stillingen burde være på fuld tid. Hun mener også, at Børnerådets sekretariat i Billund har for få ressourcer til deres eget arbejde.

- Min tid som forkvinde for Børnerådet har gjort indtryk på mig, og jeg vil fortsat have fokus på børne- og ungeområdet. Men jeg må finde en anden måde at arbejde med problematikkerne på, skriver Puk Elgård.

Hun skriver også, at hun har lært rigtig meget i den tid, hun har ledet rådet.

- Jeg har mødt et kompetent sekretariat i Billund, og jeg har rundt i landet truffet dedikerede og dygtige fagpersoner, der har viet deres liv til at arbejde for børn og unge, lyder det.

Puk Elgård har i mange år været vært på forskellige tv-programmer. Senest på "Go' Morgen Danmark" på TV 2, hvor hun stoppede i 2021 efter syv år.

I 2019 skrev hun en selvbiografi om sin opvækst og udfordrende barndom.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.