QUIZ: Hvor godt kender du kunstnerne på Smukfest?

Her kan du teste din viden om de kunstnere, der optræder på dette års Smukfest.

Lukas Graham åbnede Bøgescenen på Smukfest i Skanderborg. <i>Helle Arensbak/Ritzau Scanpix</i>

Lukas Graham åbnede Bøgescenen på Smukfest i Skanderborg. Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Festivalgæster har allerede festet i flere dage på Smukfest, men onsdag blev festen for alvor skudt i gang, da festivalpladsen åbnede.

Her optræder kunstnere som Justin Bieber, Gorillaz og The Minds of 99.

Du kan her teste din viden om de kunstnere, der optræder i år:

1:Lukas Graham åbnede i år festivalen med en optræden på Bøgescenen. Hvor voksede han op?

a: Christiania.

b: Thy-lejren.

c: Et kollektiv på Bornholm.

2:Den tidligere Nephew-forsanger, Simon Kvamm spiller på festivalen i det band, som han var med til at danne i 2017. Hvad hedder bandet?

a: Stålorm.

b: Snog.

c: Hugorm.

3. Tobias Rahim har lavet en sang om en bar i København. Hvilken?

a: Bo-Bi Bar.

b: Mucki Bar.

c: Buddah Bar.

4. Det tidligere medlem af den i 90’erne populære pigegruppe Spice Girls Melanie C gæster også festivalen. Hver af bandets fem medlemmer var opkaldt efter et spice (red. krydderi). Hvad blev Melanie C også kaldt?

a: Sporty Spice.

b: Baby Spice.

c: Scary Spice.

5. Den aarhusianske Tina Dickow flyttede i 2011 til et andet land. Hvilket?

a: Island.

b: Grønland.

c: Færøerne.

6. Den danske rocktrio Dizzy Mizz Lizzy blev dannet i 1988 - senere udgav de debutalbummet “Dizzy Mizz Lizzy”, der har solgt over 250.000 eksemplarer. Hvilket år udkom albummet?

a: 1989.

b: 1992.

c: 1994.

7. Elektro-rockbandet Carpark North blev stiftet syd for Aarhus i 1999. Hvad hedder bandets forsanger.

a: Johan Olsen.

b: Søren Huss.

c: Lau Højen.

8. Manden bag kæmpehittet “Sådan nogle som os” Poul Krebs annoncerede i januar, at denne sommer blev hans sidste som turnerende på landets festivaler. I 1997 udkom Poul Krebs et nummer om en mand, der var lige ved at blive sindssyg. Hvad hed manden.

a: Johnny.

b: Benny.

c: Ronnie.

9. The Minds of 99 fik i 2019 en Danish Music Award for årets danske album. Hvilket album var der tale om?

a: The Minds of 99.

b: Liber.

c: Solkongen.

10. Hvilket band blev Stine Bramsen først kendt som forsanger i?

a: Swan Lee.

b: Alphabeat.

c: Balstyrko

Svar: 1:a, 2:c, 3:b, 4:a, 5:a, 6:c, 7:c, 8:a, 9:c, 10:b.

Kilder: Aarhus Stiftstidende, Gaffa, dr.dk.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden