Salling Group tilbagekalder pandekager efter fund af listeria

Både Salling Group og Dagrofa har tilbagekaldt et større parti dessertpandekager efter fund af listeria.

Efter fund af listeria i et parti dessertpandekager har både Dagrofa og Salling Group tilbagekaldt produktet. (Arkivfoto). <i>Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix</i>

Efter fund af listeria i et parti dessertpandekager har både Dagrofa og Salling Group tilbagekaldt produktet. (Arkivfoto). Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Den sygdomsfremkaldende bakterie listeria er blevet fundet i et parti dessertpandekager, som Salling Group nu tilbagekalder.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Pandekagerne kommer fra en leverandør, der også leverer til dagligvarekoncernen Dagrofa, som derfor også har været nødt til at hive produktet retur.

- Det kan ikke udelukkes, at bakterien kan vokse i produktet, der med øget vækst kommer til at udgøre en risiko, lyder det i meddelelsen.

Dessertpandekagerne sælges under mærkerne Gestus og Princip. Tilbagekaldelsen gælder for de pandekager, der har udløbsdato henholdsvis den 29. august og 2. september.

For Dagrofas vedkommende er de blevet solgt i butikskæderne Meny, Spar, Min Købmand, Let-køb, Løvbjerg og Nemlig.com samt enkelte andre butikker.

Salling Group har solgt deres via butikker Bilka, Føtex og Salling Super i Aarhus og Aalborg.

Listeriainfektion eller listeriose, som den også kaldes, er en sygdom, der skyldes bakterien listeria. Bakterien findes overalt, og alle spiser bakterien fra tid til anden.

De fleste vil på et eller andet tidspunkt blive smittet med bakterien, men de færreste bliver syge af den.

Listeria-bakterien kan forårsage diarré og influenzalignende symptomer, hvis man indtager den.

Fødevarestyrelsen råder forbrugere til at levere produktet tilbage til den butik, hvor man har købt det. Man kan også vælge at kassere det.

Skulle man opleve symptomer i forbindelse med at have spist pandekagerne, bør vedkommende kontakte sin egen læge.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.