Skiftedag i sommerhuse kan give tæt trafik i hele landet

Lørdag spår myndighed tæt trafik og kødannelser mod de store sommerhusområder. Sæt god tid af, lyder rådet.

Sommerferien er for alvor skudt i gang, og det betyder traditionen tro tæt trafik på vejene i weekenderne, hvor der de fleste lørdage er skiftedag i landets sommerhuse. Kør i god tid, og følg udviklingen i trafikken, lyder nogle af de gode råd. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Sommerferien er for alvor skudt i gang, og det betyder traditionen tro tæt trafik på vejene i weekenderne, hvor der de fleste lørdage er skiftedag i landets sommerhuse. Kør i god tid, og følg udviklingen i trafikken, lyder nogle af de gode råd. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Skal man i sommerhus eller på familiebesøg i weekenden, vil det være en god idé at pakke mad, drikke og rigeligt med tålmodighed til turen.

Lørdag mellem klokken 10 og 15 forventer Vejdirektoratet nemlig tæt trafik på tværs af landet. Det fortæller vagthavende Brit Osted Nielsen.

- Det er en af de store rejsedage lørdag. Det er fra København til Storebæltsbroen på Køge Bugt Motorvejen og Vestmotorvejen.

- Så er det henover Fyn, specielt i vestgående retning, og så er det til Aarhus-området og hele vejen ned til grænsen. Der kan det være i begge retninger, siger hun.

Også ved færgen fra Odden og mod landets store sommerhusområder vil der være pres på trafikken.

Særligt i de kendte sommerhusområder i Nordsjælland, på hele Vestkysten og i området omkring Skagen kan der blive tæt trafik på de mindre veje, fortæller Brit Osted Nielsen.

Det typiske rejsemønster i sommerferien er meget trafik i weekenderne, fordi der mange steder er skiftedag i sommerhuse om lørdagen. Nogle rejser hjem, mens andre rejser til, og det giver mange biler på vejene.

Søndag kan der blive tæt trafik mellem klokken 12 og 16, men der burde ikke være større kødannelser, fortæller Brit Osted Nielsen.

Skal man til Tyskland, kan tålmodighed for alvor blive en vigtig rejsemakker.

Det skyldes blandt andet, at flere tyske delstater er gået på ferie. Derfor kan trafikken nemt blive tæt særligt nær de store byer samt på vejene A7 og A9 ned gennem Tyskland.

Og så er der samtidig gang i over 950 vejarbejder på de tyske motorveje, skriver medlemsorganisationen for bilister, FDM.

Flere steder er hastigheden sat ned til 80 kilometer i timen, mens vejbaner er snævret ind. Der kan på FDM's tyske søsterorganisations hjemmeside, www.adac.de, findes en opdateret oversigt over, hvor man kan risikere at rende ind i vejarbejde og kø.

Vejdirektoratet har en række gode råd til bilister, der begiver sig ud på tur lørdag.

Er det muligt, så kør uden om de mest trafikerede tidsrum, og sæt god tid af. Derudover er det en god idé at følge trafikken på enten Vejdirektoratets hjemmeside eller via radiokanalen P4 Trafik.

- Og har man børn med, så husk underholdning. Ellers kan det blive en lang tur, siger Brit Osted Nielsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.