Skuffet redaktør mener at Michelin Guide overser restauranter

Danmark har fortjent flere stjerner end dem, der blev uddelt mandag. Særligt Nordjylland og Fyn er overset.

Køkkenchef Wassim Hallal (i hvid jakke) modtog ud over den anden michelinstjerne til restaurant Frederikshøj også en mentor-stjerne for at være inspiration for unge kokke. <i>Carina Johansen/Ritzau Scanpix</i>

Køkkenchef Wassim Hallal (i hvid jakke) modtog ud over den anden michelinstjerne til restaurant Frederikshøj også en mentor-stjerne for at være inspiration for unge kokke. Carina Johansen/Ritzau Scanpix

Den danske madverden er skuffet efter uddelingen af michelinstjerner mandag aften.

To nye restauranter i form af Mota i Nykøbing Sjælland og Jatak på Nørrebro i København modtager én stjerne, selv om de er forholdsvis nyåbnede.

Desuden modtog Frederikshøj i Aarhus sin længe ventede anden stjerne. Men forhåbningerne til de danske restauranter var på forhånd højere end det.

- Det er lidt for tyndt totalt set, det som de deler ud til os i år. Nordjylland og Fyn er virkelig glemt, det er synd.

- Jeg mener, at både Alchemist og Jordnær er tre stjerner værd, siger Bent Christensen, der er redaktør på Den Danske Spiseguide.

Han kalder det et udtryk for "fransk arrogance".

Der var ingen nye restauranter, som modtog tre stjerne ved uddelingen i Stavanger i Norge, selv om eksempelvis Alchemist på Refshaleøen i København eller Jordnær i Gentofte bejlede til prisen ifølge kendere.

Flere madkendere havde regnet med stjerneregn i Nordjylland eller til restaurant Lieffroy på Fyn, men det blev det ikke til i denne omgang.

Til gengæld modtog restaurant Frederikshøj i Aarhus med køkkenchef Wassim Hallal i spidsen sin anden stjerne.

- Hvis jeg ikke havde Wassim at glæde mig over, ville jeg være voldsom trist. Det er så stort, at Wassim fik det, men når jeg tænker på, at de andre ikke fik det, de havde fortjent, så bliver jeg trist, siger Bent Christensen.

Wassim Hallal modtog desuden en pris for at være mentor og i "årevis at have været en inspiration for unge kokke".

29 restauranter i Danmark har samlet 41 michelinstjerner i form af to trestjernede, otte to stjernede og 19 etstjernede.

Særligt Norge havde spiseguiden mandag fået øjnene op for, og flere restauranter blev således tildelt én stjerne.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden