Svensk kystvagt finder intet olieudslip i Øresund

Lørdag blev der fundet olie på strande ved Helsingborg. Der er dog ingen olie i havet, siger svensk kystvagt.

Der er ikke fundet olie i havet nord for Helsingborg i Sverige. Det skriver den svenske kystvagt, Kustbevakningen, i en pressemeddelelse.

Sent lørdag aften blev der fundet olie på flere strande i området. Kystvagten har derfor søndag taget prøver af olien og har kortlagt havet med båd og fly.

Der er oprettet en sag på udslippet og efterforskningen fortsætter, skriver kystvagten. Om der skal ske yderligere i forhold til efterforskningen vil en miljøanklager tage stilling til på baggrund af analyseresultaterne.

- Vi har dog nu afsluttet miljøredningsaktionen, da der ikke kunne spores mere olie på havet, siger Pontus Ekström, vagthavende officer ved kystvagtens kommandocentral.

I forbindelse med fundet af olie sendte de svenske myndigheder en sms ud til borgerne i området. Den blev også modtaget af flere danskere i Nordsjælland, der var på svensk netværk.

Helsingborg Kommune opfordrer til, at man ikke bader på strandene fra havnen i Domsten og op til strandene ved naturreservatet Grå läge, mens myndigheder renser strandene.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.