TV 2 sender afdøde Povl Dissings sidste interview

Povl Dissing har givet et interview, som efter aftale først måtte udsendes efter hans død. Det vises 30. juli.

Interviewet i TV 2 30. juli med Povl Dissing er en del af programserien "Det sidste ord", hvor samtaler med store danske personligheder bliver gemt i arkiverne i Det Kgl. Bibliotek. (Arkivfoto). <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Interviewet i TV 2 30. juli med Povl Dissing er en del af programserien "Det sidste ord", hvor samtaler med store danske personligheder bliver gemt i arkiverne i Det Kgl. Bibliotek. (Arkivfoto). Claus Bech/Ritzau Scanpix

TV 2 sender et interview med musikeren Povl Dissing, der døde i mandags, i programserien "Det sidste ord".

Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

Programmet med den folkekære musiker bliver sendt lørdag 30. juli klokken 20.

Interviewet med Povl Dissing er en del af programserien, hvor samtaler med store danske personligheder bliver gemt i arkiverne i Det Kgl. Bibliotek.

Aftalen med de medvirkende er, at programmet først må sendes efter deres død.

Det er journalist Mikael Bertelsen, der interviewer de store danske personligheder i "Det sidste ord".

Bertelsen siger i pressemeddelelsen, at han længe havde drømt om at interviewe Povl Dissing i forbindelse med programserien, og at han "blev blæst bagover" af Dissings energi og vilje.

- Jeg håber, at "Det sidste ord" dokumenterer, hvor stor en musiker og personlighed Povl Dissing var, og at udsendelsen vil inspirere til at genopdage hans store samlede værk af sange, siger Bertelsen.

Povl Dissing døde mandag i sit hjem i en alder af 84 år.

Dissing beskæftigede sig med musik inden for nærmest alle stilarter.

Mange vil nok især huske ham for samarbejdet med Benny Andersen. Ikke mindst den hverdagspoetiske "Svantes lykkelige dag" fra 1973 med ordene " ... og om lidt er kaffen klar."

Visen er en blandt flere, som har fundet vej til Højskolesangbogen.

I 2017 blev Povl Dissing ramt af en hjerneblødning under et ophold i Andalusien i Spanien. Det skete, i forbindelse med at han faldt og slog hovedet mod et marmorgulv.

Ulykken satte en stopper for karrieren som sanger og musiker. Povl Dissing blev til at begynde med døv, men fik senere hørelsen tilbage. Men synge kunne han ikke længere.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden