Udsigt til at huse udlændinge frustrerer nordjysk borgmester

En mindre gruppe udlændinge uden lovligt ophold i Danmark flyttes fra Vejle-området til Vrå i Nordjylland.

Beslutningen om at placere en gruppe udlændinge uden lovligt ophold i Danmark i landsbyen Sandvad ved Vejle vakte lokal modstand. Nu skal gruppen af udlændinge i stedet placeres i Nordjylland. (Arkivfoto). <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Beslutningen om at placere en gruppe udlændinge uden lovligt ophold i Danmark i landsbyen Sandvad ved Vejle vakte lokal modstand. Nu skal gruppen af udlændinge i stedet placeres i Nordjylland. (Arkivfoto). Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Det vakte lokal modstand, da en mindre gruppe udlændinge uden lovligt ophold i Danmark blev indkvarteret i landsbyen Sandvad ved Vejle i efteråret.

Nu skal gruppen af udlændinge flyttes til et bosted i Vrå i Nordjylland. Heller ikke der er der begejstring af spore.

Kommunen ville gerne have været inddraget tidligere i processen, lyder det fra Hjørring Kommunes borgmester, Søren Smalbro (V).

- Jeg hørte første gang om det her tirsdag ved 16-tiden, da Udlændingestyrelsen orienterede Hjørring Kommune via en pressemeddelelse.

- Jeg synes, det er ringe, når man nu ved, hvor tungtvejende sådan noget som det her er i den offentlige debat, siger Søren Smalbro til Ritzau.

Baggrunden for flytningen er, at Udlændingestyrelsens kontrakt med Vejle Kommune blev opsagt.

Det skete efter massiv lokal modstand. En modstand, der blandt andet viste sig i form af daglige demonstrationer. På et tidspunkt blev et vagtværn sat ind til at beskytte centeret.

Udlændingestyrelsen satte opgaven med at huse gruppen af udlændinge i udbud.

Tirsdag kunne styrelsen så oplyse, at der var indgået kontrakt med vinderen af udbuddet, Botilbuddet Norden ApS.

- Vi er glade for, at aftalen med Botilbuddet Norden ApS nu er faldet på plads og ser frem til et godt samarbejde omkring den vigtige opgave med indkvarteringen af sårbare voksne udlændinge, siger kontorchef i Udlændingestyrelsen Ditte Kruse Dankert i en pressemeddelelse udsendt tirsdag.

Kontrakten træder i kraft 1. september 2022. Den gælder i tre år med mulighed for et års forlængelse.

Styrelsen skriver også, at man har "orienteret Hjørring Kommune om den kommende indkvartering af gruppen af sårbare udlændinge".

Claus Mørkbark Højrup (V), formand for sundheds-, ældre- og handicapudvalget i Hjørring, er - ligesom borgmesteren - ikke tilfreds med processen.

- Jeg synes, det er en mærkelig proces. At der ikke er nogen form for nabohøring, og at vi heller ikke politisk har fået nogen form for orientering af Udlændingestyrelsen, før beslutningen er truffet.

- Det virker som om, de forsøger at snige den ind, siger han til Nordjyske.

Ritzau arbejder på en kommentar fra Udlændingestyrelsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden