Universitetsstuderende søger igen mod udveksling

Udvekslingsstuderende på Københavns Universitet rejser særligt til store destinationer i Europa.

Studerende på Københavns Universitet søger i højere grad mod et semester i udlandet igen. Det sker efter en periode med corona. (Arkivfoto) <i>Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix</i>

Studerende på Københavns Universitet søger i højere grad mod et semester i udlandet igen. Det sker efter en periode med corona. (Arkivfoto) Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Københavns Universitet sender igen sine studerende til udlandet i stor stil, efter at corona de seneste to år ellers har begrænset mulighederne for udveksling.

Det fortæller Anne Bruun, der er skolens sektionschef i International Uddannelse.

- Egentlig er jeg ikke overrasket, for vores unge studerende lader sig heldigvis ikke skræmme så let. De har generelt mod på at komme tilbage til livet fra før corona - også når det gælder udveksling, siger hun.

På forårssemestret har universitetet sendt knap 500 studerende til udlandet. Til efteråret er omkring 1100 skrevet op til at skulle afsted.

Det er særligt på efterårssemestret, at man kan se en fremgang.

Typisk rejser omkring 1200 studerende fra universitetet til forskellige destinationer for at tage det semester i udlandet.

Hos Dansk Erhverv kalder man udviklingen for en god nyhed.

- Udveksling giver de studerende viden og erfaringer fra hele verden, siger uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv Mads Eriksen Storm.

- Det er kompetencer, de i den grad kan bruge, når de senere skal ud på arbejdsmarkedet.

De studerende søger særligt mod de store europæiske lande.

En række af de oversøiske destinationer lader til gengæld vente lidt på sig endnu, fortæller sektionschefen.

- En destination som Kina er typisk populær at rejse til, men her ser vi lidt tilbageholdenhed, på grund af nogle usikkerheder, der er forbundet med corona i landet, siger Anne Bruun.

- I Europa er vi godt tilbage. Krigen i Ukraine har ikke umiddelbart haft betydning for, at de studerende rejser til europæiske destinationer.

- Godt nok har vi heller ikke haft stor aktivitet i de østeuropæiske lande. Derfor er det nok meget naturligt, at vi ikke ser, at det har en samlet effekt på efterspørgslen på udveksling lige nu.

Når man kigger på søgemønstrene, har de ændret sig blandt universitetets studerende de seneste fem år, oplyser Anne Bruun.

- Kina, New Zealand, Australien og Canada er blevet populære destinationer, mens det er gået ned ad bakke for USA.

- De store europæiske nationer har altid været populære og er det stadig. Det er eksempelvis Tyskland og Frankrig, siger hun.

Udvekslingstallene kan stadig nå at ændre sig, men intet tyder på, at de skulle ændre sig i særlig høj grad.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.