Viaplay følger Netflix og stopper produktion af dansk indhold

Ny aftale møder skuffelse hos streamingtjenester - nu vil også Viaplay stoppe produktion af dansk indhold.

Viaplay sætter nu danske fiktionsprojekter i bero. (Arkivfoto). <i>Signe Goldmann/Ritzau Scanpix</i>

Viaplay sætter nu danske fiktionsprojekter i bero. (Arkivfoto). Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Også Viaplay stopper med at lave fiktionsindhold på dansk - i hvert fald for nu.

Det skriver Viaplay i et åbent brev til Producentforeningen og Create Danmark, der repræsenterer producenter og filmfolk som eksempelvis manuskriptforfattere.

De to parter har for nylig indgået en rettighedsaftale, som har mødt stor skuffelse hos en række streamingtjenester. Også Netflix og TV 2 Play har på grund af aftalen stoppet danske fiktionsproduktioner.

Aftalen trådte i kraft i januar og skal sikre kunstnerne en større bid af den økonomiske kage, men det har altså ifølge streamingtjenesterne for store forretningsmæssige konsekvenser for dem.

- Indtil vi har opnået en bæredygtig aftale, ser vi imidlertid ingen anden udvej end at stille udvikling af yderligere danske fiktionsprojekter i bero.

- På længere sigt håber vi, at vi kan finde en farbar vej, så vi igen kan producere fiktion i Danmark og derved opfylde vores ambitiøse mål om at blive den førende udbyder af danskproducerede film og serier, skriver Filippa Wallestam, der er chief content officer hos Viaplay, hvilket på dansk bedst kan oversættes til indholdschef.

Hun skriver desuden, at aftalen sammenlagt med det kulturbidrag på seks procent, der er en del af den nye politiske medieaftale, kan ende med at gøre Danmark til "et lavprioritetsmarked i relation til investeringer i lokalt indhold".

Kulturbidraget er en ny opfindelse, der påføres streamingtjenester. Det betyder konkret, at tjenesterne skal betale et bidrag på seks procent af deres omsætning i Danmark.

Aftalen mellem Producentforeningen og Create Danmark gælder i to år.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.