Vinder grandprixet igen: Rocken dør aldrig

Om Europa er lige så vilde med rock, som danskerne er, tør trommestjernen Ihan Haydar ikke gisne om.

- Tusind tak for alle stemmerne, lyder det fra Ihan Haydar efter grandprixsejren, som suverænt blev valgt af seerne. For ti år siden var Ihan Haydar med til at repræsentere de rød-hvide farver til Eurovision i Aserbajdsjan. I år gælder det Italien. <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

- Tusind tak for alle stemmerne, lyder det fra Ihan Haydar efter grandprixsejren, som suverænt blev valgt af seerne. For ti år siden var Ihan Haydar med til at repræsentere de rød-hvide farver til Eurovision i Aserbajdsjan. I år gælder det Italien. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

For anden gang i historien har trommeslageren Ihan Haydar været med til at vinde Dansk Melodi Grand Prix.

Sammen med sine tre kompagnoner i kvindekvartetten Reddi har den 29-årige musikstjerne netop snuppet sejren med sangen "The Show" foran et fyldt Jyske Bank Boxen i Herning.

- Det er virkelig fantastisk at se, at Danmark reagerer på rock. Rocken dør aldrig. Den er der bare altid, siger bandmedlemmerne begejstret.

- Det føles vildt - det er så vildt. Det er virkelig, virkelig svært at beskrive. Vi har det fantastisk, tilføjer Ihan Haydar, der står med fødderne i konfetti og trofæet i armene.

For præcis ti år siden sad Ihan Haydar bag trommestikkerne, da sangerinden Soluna Somey vandt det danske melodigrandprix og repræsenterede Dannebrog ved Eurovision i Aserbajdsjan.

Nummeret var skrevet og produceret af Remee og Chief 1, som også har været med til at skabe dette års vinderhit, "The Show", i samarbejde med Ihan Haydar.

I år skal hun og resten af Reddi til den italienske storby Torino, hvor det internationale melodigrandprix finder sted i maj. Men det kan kvartetten slet ikke forholde sig til lige nu, så de tør heller ikke gisne om vinderchancerne.

Mens at det udelukkende var seerne, som i år valgte vinderen af det danske melodigrandprix, så uddeler en fagjury halvdelen af stemmerne ved Eurovision.

- Vi kommer til at nyde det. Det bliver en kæmpe fest og en kæmpe oplevelse. Vi bringer rocken tilbage, siger Ihan Haydar.

Der er dog ikke meget fest og rockband over Reddi, når det kommer til at fejre finalesejren i Herning.

- Jeg skal bare have en drink, og så skal vi hjem og sove, lyder det fra bandets forsanger, Siggy Savery.

- I går (fredag, red.) inden finalen tog flere af de andre grandprix-deltagere ud for at feste, og vi sad bare og havde ansigtsmaske på og mediterede.

Eurovision afholdes over tre dage. Der er to semifinaler, som leder op til det store finalebrag den 14. maj.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.