Danmarks dygtigste hunde dystede

34 hunde og deres førere konkurrerede en hel weekend i DM

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

LYNGSÅ:Mads Moselund spæner afsted på banen ved Lyngså Boldklub. Og en stor schæfer drøner i fuld fart mod ham. Haps! Så har den bidt sig fast i hans ærme, og holder fast. Det ser rat dramatisk ud. Men han har prøvet det mange gange før.

Mads Moselund har taget turen hjem til Vendsyssel fra Sverige for at agere figurant i Danmarksmesterskabet i føring af brugshunde. Sådan som han har gjort til mange andre stævner før og som han skal gøre senere på året, når der er VM i Slovenien.

- Jeg startede med at være figurant derhjemme i Brønderslev som ti-årig, hvor min far var hundefører, og jeg synes, det er spændende, at arbejde med hunde, som vi gør her.

Og han kan forsikre, at selv om hunden springer op med stor kraft, så går det aldrig galt. Han er aldrig blev bidt det forkerte sted.

Hundene går altid efter ærmet, som de kalder den indbundne arm i hundeførerjargon.

De 34 hunde og deres hundeførere har sat hinanden stævne ved Lyngså, hvor DcH Sæby er vært ved mesterskabet. I løbet af weekenden skal de gennemføre de tre discipliner

spor, lydighed og forsvar. De fem bedste kvalificerer sig til VM, og den chance er netop glippet for Rene Otkjær Kristensen og den seks-årige Chaquin Fero fra Langholt ved Vodskov.

Man kan max. få 100 points i hver kategori, og i forsvar fik de 83 points men havde håbet på 88 points. For i spor fik han 98 ud af 100 points og i lydighed 97.

- For jeg vidste, at hvis jeg skulle komme i top fem og komme til VM, så skulle det være nu. Måske med en slags hjemmebanefordel. Men sådan gik det ikke i dag. Det er dyr, vi har med at gøre, siger han.

De endte på en 8.plads. 12 points efter Danmarksmesteren Henrik Hjort med Jenos Jappy, der fik 289 ud af 300 mulige points.

Tusindvis af timer

Rene Otkjær Khristensen og Chaquin Fero træner hver eneste dag, og han kunne slet ikke forestille sig, at hyggetræne med sin hund. Han har for eksempel vundet DM to gange

- Jeg er konkurrencemenneske. Jeg skal i øvrigt i gang med at træne den hvalp op som skal følge efter ham her. Det bliver en tæve, fortæller han, og siger, at der går så meget tid med at træne på det her plan, at det for ham ikke muligt at have familie med børn ved siden af. Men han har en kæreste, som også er hundefører.

På banen er de gået i gang med lydighed, og publikum klapper pludselig. For en ekstra flot præstation.

- Den lagde sig første gang han råbte dæk, forklarer formanden for DcH Sæby Michael Brandenhoff, som selv er dommer, men denne weekend er manden med det store logistiske overblik.

Og med hensyn til at adlyde ”dæk” skal man altså her lige forklare, at hunden kom spænende alt, hvad den kunne på vej væk fra hundeføreren, da den lydigt bremsede og lagde sig.

Michael Brandebhoff fortæller efter stævnet er slut, at udover 8. pladsen til René Otkjær Kristensen, blev det en 11. og en 19. plads for to andre nordjyske deltagere. Benny Johansen og Hesselballe Xako blev nr. 11 og Claus Nejlund nr. 19 med Kitoto Bianca.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.