Danmarksrekord i tandbørstning

69.000 børstede tænder på én gang

Det kan godt være lidt hårdt at børste tænder i flere minutter. Emma Hart Puhlmann (tv) og Rosa Georgine Lyng Thørholm (th) fra 4.a deltog sammen med deres klasse på Muldbjergskolen i Hjørring. Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Det kan godt være lidt hårdt at børste tænder i flere minutter. Emma Hart Puhlmann (tv) og Rosa Georgine Lyng Thørholm (th) fra 4.a deltog sammen med deres klasse på Muldbjergskolen i Hjørring. Foto: Kurt Bering Kurt Bering

Galleri - Tryk og se alle billederne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:Man skulle mene, at kort før klokken otte er det tidspunkt, hvor flest børn i Danmark får børstet tænder. Men i dag blev det officielt, da 69.000 børn landet over præcis klokken 10:50 satte gang i tandbørstningen.

Dermed blev Danmarksrekorden fra Esbjerg i 2007 slået.
På Muldbjergskolen i Hjørring deltog alle skoleklasser fra børnehaveklassen til og med femte klasse. Og mens tandbørstningen normalt foregår derhjemme, så sad alle børnene onsdag i gymnastiksalen og børstede.
- Det er sjovt at være med til den her rekord, fordi vi alle sammen skal børste tænder, sagde Emma Hart Puhlmann lige inden forsøget gik i gang.

Mange voksne børster forkert

I Hjørring Kommune deltog 3690 skolebørn i forsøget, som er arrangeret af De Offentlige Tandlæger i samarbejde med skoleledere og lærere landet over i anledning af den Internationale Tandsundhedsdag.

- Det er vigtigt, at kunne børste sine tænder helt rene. Der kommer jo aldrig hul i en ren tand, så det er altafgørende at kunne den rigtige tandbørsteteknik, siger overtandlæge ved Hjørring Kommune, Gry Rasmussen.
Med rekordforsøget håber de kommunale tandlæger, at gøre danskerne bedre til at børste tænder. En helt ny undersøgelse tyder nemlig på, at halvdelen af alle voksne ikke børster tænderne godt nok.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.