Dansk Byggeri: Faldende byggebeskæftigelse i 2015

Selvom beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen i øjeblikket er 4.500 personer højere end sidste år, mener Dansk Byggeri, at beskæftigelsen vil falde næste år.

Ifølge Dansk Byggeri skyldes den høje nuværende beskræftigelse i bygge- og anlægsbranchen blandt andet offentlig et højt offentligt anlægsomfang. Arkivfoto <i>Michael Bygballe</i>

Ifølge Dansk Byggeri skyldes den høje nuværende beskræftigelse i bygge- og anlægsbranchen blandt andet offentlig et højt offentligt anlægsomfang. Arkivfoto Michael Bygballe

HELE LANDET: På det seneste har man – bl.a. fra Nationalbanken – kunne se påstande om, at bygge- og anlægsbranchen er tæt på fuld beskæftigelse og fuld kapacitetsudnyttelse.

Det mener Dansk Byggeri dog er en vandrehistorie, og synes med nye tal fra Danmarks Statistik at kunne mane den i jorden.

- Med en byggebeskæftigelse på 148.500 personer, ligger branchens aktivitetsomfang i øjeblikket stabilt på et lidt højere niveau end i de foregående år, men betydeligt under de ca. 160.000 personer, der i snit har været beskæftiget i bygge- og anlægsbranchen de seneste 15 år, og milevidt fra de næsten 190.000 beskæftigede, der var under boligboblen i 2007, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

- Det er især stormskaderne, men også et ganske højt offentligt anlægsomfang, der bidrager til et beskæftigelsesomfang, der ligger ca. 4.500 personer højere end sidste år, siger Bo Sandberg.

Dansk Byggeri forventer tilmed faldende byggebeskæftigelse i 2015, når de midlertidige effekter af stormskaderne klinger af og når Boligjobordningen desværre nedlægges med en forventning om 5.000 flere ledige håndværkere til følge.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.