Dansk Byggeri: Ordning er en bragende succes

BoligJob-ordningen skaffer 5000 mand i arbejde, vurderer organisationen

BoligJob-ordningen skaffer masser af arbejde til håndværkere, mener Dansk Byggeri.Arkivfoto: Hans Ravn

BoligJob-ordningen skaffer masser af arbejde til håndværkere, mener Dansk Byggeri.Arkivfoto: Hans Ravn

AALBORG:BoligJob-ordningen er en bragende succes. Det konstaterer Dansk Byggeri, selv om Skatteministeriet forleden meldte ud, at beskæftigelseseffekten af ordningen har været lavere end forventet.

- Men Skatteministeriets skøn har ramt forbi skiven helt fra start. Vi skønner, at BoligJob-ordningen har en beskæftigelseseffekt på 5000 mand, hvilket er samme niveau, som Det Økonomiske Råd peger på, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

Han peger på, at Skat i en pressemeddelelse oplyser, at over en halv million danskere benyttede BoligJob-ordningen i 2013. Og at de trak mere fra i skat end året før.

Ordningen overgår sig selv

På den baggrund konstaterer Dansk Byggeri, at BoligJobordningen overgår sig selv endnu en gang.

I 2013 blev der således trukket 5,7 milliard kroner fra i skat, hvilket er en stigning i forhold til de foregående år. I 2012 blev der trukket 5,3 milliard kroner fra i skat, mens der i 2011 blev trukket 3,2 milliard kroner fra. Den reelle skattegevinst for danskerne er også steget, fra 1,09 milliard kroner i 2011 over 1,75 milliard i 2012 til 1,81 milliard i 2013.

Også det gennemsnitlige beløb, som er trukket fra, er steget. De danskere, der har benyttet ordningen i 2013, trak 11.500 kroner fra i skat, mens gennemsnittene i 2011 var 9400 og i 2012 10.250 kroner.

- Ikke alene benytter en stor del af den danske befolkning BoligJob-ordningen, de er også blevet bedre til at udnytte potentialet i ordningen. Tallene viser, at ordningen er både populær og har stor effekt på beskæftigelsen, siger Torben Liborius.

Ikke belæg for konklusion

Han peger på, at tallene, som Skatteministeriet selv offentliggjorde i fredags, ikke giver belæg for Skatteministeriets egen konklusion, nemlig at danskerne benytter BoligJobordningen mindre end forventet.

- Skatteministeriet sammenligner det faktiske forbrug med deres egne skrivebordsforudsigelser. Og de forudsigelser betyder ikke noget i virkelighedens verden, så udlægningen er direkte misvisende, fastslår Torben Liborius.

Dansk Byggeri holder derfor fast i, at man ved at fjerne BoligJob-ordningen med udgangen af 2014 vil være med til at udlevere 5000 fyresedler i julegave. Det er stik imod regeringens egne hensigter om at skabe vækst og beskæftigelse i dansk erhvervsliv.

- Når man tager højde for, at ordningen betyder flere indtægter til staten fra moms, skat og færre på dagpenge er ordningen en meget billig måde for staten at skabe beskæftigelse på. Hvert job koster kun 56 procent af, hvad en person på kontanthjælp koster staten.

Skatteministeriet tager derudover Rockwoolfonden til indtægt for en vurdering af effekten på sort arbejde, som ikke passer med, hvad der faktisk står i Rockwoolfondens undersøgelse.

- Vi må nok notere os, at Skatteministeriet er ude i et politisk bestillingsarbejde og undlader at være nøgternt konstaterende, konkluderer Torben Liborius.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.