Dansk investor køber computerspil-legenden 3D Realms

Det danske investeringsfirma SDN Invest har købt computerspil-legenden Apogee Software Ltd., som blandt gør forretninger for 3D Realms

Klassikeren Duke Nukem er blandt de titler, som nu kommer på danske hænder.

Klassikeren Duke Nukem er blandt de titler, som nu kommer på danske hænder.

AALBORG:SDN Invest købte mandag computerspilsfirmaet Apogee Sotfware Ltd. I forevejen er SDN Invest medejer af det danske spilstudio og Rise of the Triad-udvikleren Interceptor Entertainment. Ny CEO i 3D Realms bliver SDN Invest-frontmanden Mike Nielsen, som også er bestyrelsesformand i Interceptor Entertainment.

Mike Nielsen grundlagde SDN Invest samtidig med, at han for nogen tid siden valgte at træde ud af Coolshop.dk som CEO. I dag ejer han fortsat en del af Coolshop, men fokuserer primært på investering i lovende virksomheder som fx Interceptor Entertainment og nu også Apogee Software Ltd d/b/a 3D Realms (ikke at forveksle med Apogee Software, LLC – udgiver af Rise of the Triad).

“3D Realms er en legende i computerspilbranchen og er gået forrest med at tilbyde spil som shareware. 3D Realms har desuden spillet en afgørende rolle for et væld af up and coming spilhuse som fx id Software, Parallax Software (udviklerne af Descent), Remedy Entertainment og mange andre. 3D Realms har også udviklet, medudviklet og medfinansieret talrige hit som Commander Keen, Duke Nukem, Wolfenstein 3D, Rise of the Triad, Raptor, Shadow Warrior og Prey. Der findes kun en håndfuld uafhængige spilfirmaer med en bedre track-record, når det gælder 100 procent originale spil. Men selv med denne imponerende historik håber jeg, at vi kan føre virksomheden til nye højder, siger Mike Nielsen, nytiltrådt CEO i 3D Realms.

“3D Realms har været helt afgørende for, hvordan PC-spilindustrien ser ud i dag. At få dem ind under vores vinger er et kæmpe skridt opad for os. Vi er meget begejstrede over den danske overtagelse af 3D Realms”, siger Frederik Schreiber, CEO i danske Interceptor Entertainment, som Mike Nielsen for nylig investerede et større beløb i.

”Jeg og min partner gennem mange år George Broussard har skabt et udviklingshus, som altid har ønsket at danne partnerskaber med lovende spilfirmaer, som blot skulle hjælpes lidt på vej. Vores historik viser med al tydelighed, at vi har været dygtige til det, vi har lavet hele vejen gennem 90’erne og 00’erne. Jeg har en klar forventning om, at 3D Realms med det nye ejerskab kan fortsætte de stolte traditioner. Vores branche har brug for flere ”good guys”, som forstår og værdsætter alt det hårde arbejde og de mange, mange timer, der bliver lagt i spilindustrien, siger Scott Miller, medgrundlæger af 3D Realms.

3D Realms og Interceptor er for nylig blevet sagsøgt af Gearbox Software for brud på copyright- og trademark-rettigheder. “Det er en indviklet situation, men jeg ved, at 3D Realms har handlet i god tro og i overensstemmelse med deres kontrakt. Vi håber på en fredelig afslutning på sagen”, siger Mike Nielsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.