Dansk kvinde faldt i dyb isspalte

En guidet tur på indlandsisen endte galt, da to unge turister faldt i en spalte i isen

Arkivfoto

Arkivfoto

GRØNLAND: To unge turister på 24 år, den ene af dem en dansk kvinde, faldt onsdag seks-otte meter ned i en spalte i indlandsisen nær Kangerlussuaq i Grønland, skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.ag.

Turisterne var med på en guidet tur, hvor de havde en time på egen hånd på indlandsisen. Netop som de skulle vende retur til bussen, faldt en mand og en kvinde gennem overfladen, som var dækket af nysne.

Begge de unge landede seks-otte meter nede på en afsats, hvor de var i risiko for at ryge længere ned i spalten, som man ikke kunne se bunden af.

Et andet hold turister, som også var på indlandsisen samtidig, havde hejseudstyr med, og de fik hjulpet de danske turister op fra spalten.

Manden havde efterfølgende store rygsmerter, og kvinden var chokeret og havde smerter i det ene ben. Begge blev bragt til hospitalet i Nuuk med en redningshelikopter fra Kangerlussuaq.

Lea Kaliszan var til stede, da ulykken skete, og hun forstår ikke, hvorfor turisterne blev sluppet løs på egen hånd.

- Det er helt uansvarligt at sende uerfarne turister op på isen uden nogen form for guide eller advarsler om, hvordan man bør færdes, siger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden