Dansk parfume går world wide

Parfumeproduktion flyttet fra villa til nye lokaler

Arkivfoto

Arkivfoto

HELSINGØR:Et dansk parfume-eventyr uden sidestykke er ved at tage international storform, skriver Helsingør Dagblad.

Det er Zarko P, med sin kendte forretning på Stengade i Helsingør af samme navn, der for blot ganske få måneder siden lancerede sin egen parfume.

Efter fem år, hvor han helt fra bunden havde studeret dufte og parfumers tilblivelse, taget kurser og uddannelse rundt omkring i verden og diskret siddet hjemme på førstesalen i privaten og eksperimenteret sig frem, lancerede han sine første dufte.

Siden er det gået slag i slag og nu ruller eventyret ud internationalt. Zarko og hans kone Lene har truffet en svær beslutning. Nemlig at lukke den kendte forretning på Stengade af samme navn for at satse alt på parfumeriet.

Nye lokaler

Samtidigt er Danmarks eneste parfumeproduktion flyttet fra villaen i Helsingør til Sauntehus i Saunte, hvor Zarko P. har lejet sig ind i en af længerne.

- Efter 15 år har det været en rigtig svær beslutning at lukke forretningen, hvor vi har en masse faste kunder fra nær og fjern. Men vi har simpelt hen ikke timer nok i døgnet længere til at drive begge dele.

- Parfumerne er blevet et globalt fænomen, der nu sælges i 300 forretninger her i landet og flere andre lande. Senest er Rusland, Ukraine og som den helt store spiller USA kommet med. Vi har mange kontakter fra flere andre lande på vej, blandt andet Dubai. Og da det indtil nu kun er min kone og mig, der står for det her, så er vi blevet nødt til at træffe nogle valg, fortæller Zarko P, der lukker forretningen efter august og også skal i gang med ansættelser i parfume-produktionen.

Vandt skønhedspris

Det var, da Zarko P´s dufte vandt Danish Beauty Award 2014, at tingene begyndte at gå rigtig hurtigt.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, havde jeg ikke regnet med det her. Succesen er kommet bag på os. Alle har sagt, at det her skulle vi passe på med. At der var alt for mange store spillere på markedet. Den eneste, der har troet på det her, er min kone - og mig selv, fortæller Zarko, der trods alle forudsigelser netop også er kommet ind på markedet i både Italien og Frankrig.

Særpræget, det skandinaviske udtryk, naturen, den høje kvalitet og renheden i selve produktet er blevet det varemærke, som er med til at skabe succesen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.