Dansk Skuespillerforbund dropper retssag mod Hjørring Revyen

Omkostningerne ved at føre sagen er for høje i forhold til den mulige gevinst, vurderer forbundet

Ina-Miriam Rosenbaum og Dansk Skuespillerforbund opgiver at føre sag mod Hjørring Revyen. Arkivfoto: Henrik Louis

Ina-Miriam Rosenbaum og Dansk Skuespillerforbund opgiver at føre sag mod Hjørring Revyen. Arkivfoto: Henrik Louis

HJØRRING:Efter grundige overvejelser har Dansk Skuespillerforbund og skuespiller og instruktør Ina-Miriam Rosenbaum besluttet ikke at gå videre med den retssag mod Hjørring Revyen, som forbundet har taget de indledende skridt til.

Striden mellem forbundet og revyen drejer sig om den proces, der har ført til, at Ina-Miriam ikke længere er skuespiller, instruktør og kunstnerisk leder på den revy, som hun har været en central person i at genrejse.

Dansk Skuespillerforbund mener, at revyen for sent gav Ina-Miriam Rosenbaum besked om, at hun ikke skulle fortsætte sit arbejde i 2014, og at hun dermed har lidt et økonomisk tab.

- Vi har lige fra begyndelsen forsøgt at komme i dialog med revyens ledelse om en mindelig løsning, som begge parter kunne være tilfredse med. Revyen har på intet tidspunkt ønsket en reel dialog, og derfor så vi til sidst ikke andre løsninger end at indlede skridt til en retssag. Som sagen har formet sig, kan vi se, at vi og revyens ledelse er meget uenige om, hvad der er sket, og hvad der er blevet sagt, og at det i høj grad vil være påstand mod påstand. Efter moden overvejelse af de forskellige omkostninger ved en retssag, har Ina-Miriam Rosenbaum og vi besluttet at trække stævningen tilbage. Der er givet besked til både retten og revyens advokat i dag.

- Vi mener fortsat, at revyens bestyrelse og direktøren har håndteret denne sag dårligt og meget anderledes end, vi er vant til fra andre arbejdspladser. Både konkret i forbindelse med, at de ikke længere ønskede at samarbejde med Ina-Miriam Rosenbaum, og i det efterfølgende forløb, hvor vi har prøvet at få en dialog om en løsning. I den kunstneriske verden plejer vi at løse den slags konflikter med dialog, og jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at det ikke kunne lykkes her, siger sekretariatschef i Dansk Skuespillerforbund, Anna-Katrine Olsen.

Anderledes opfattelse af virkeligheden

- Det står efterhånden klart for mig, at bestyrelsens og direktør Henrik ”Baloo” Andersens opfattelse af virkeligheden er meget langt fra min. Det hævdes fx., at direktøren ved flere samtaler hen over sommeren gav mig besked om, at jeg ikke skulle lave revyen i 2014. Det er samtaler, som jeg ikke har deltaget i. Påstande og diskussioner på det niveau ønsker jeg ikke at være en del af. Jeg har derfor sammen med mit forbund besluttet ikke at gå videre med sagen.

- Jeg har brugt meget energi på denne sag det sidste halve år, og jeg ønsker ikke at spilde mere af hverken Dansk Skuespillerforbunds og min egen tid. Der er andre og vigtigere ting, man kan beskæftige sig med. Som Niels Hausgaard med stor beklagelse skrev til mig, da han havde hørt, at jeg ikke længere skulle lave revy i Hjørring: ”Lad ikke bitterhedens tavse fugle bygge rede i dit hår”. Det sker ikke. Jeg har været utrolig glad for mine år i Hjørring Revyen som kunstnerisk leder, instruktør og skuespiller. Jeg er stolt af at have været en helt central person i genrejsningen af Hjørring Revyen, og at man med de tre succesfulde revyer, jeg har lavet, har modtaget priser for både ”Årets revy”, ”Årets revykomponist” og en pris for bedste mandlige skuespiller på TV2 Charlie. Det er et rigtig godt resultat, siger Ina-Miriam Rosenbaum.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Slagsmål ved havnen i Aalborg: 19-årig stukket med genstand
Luk