Danske Bank haler ind på Nordea

Men Danske Bank havde alligevel sidste år renteudgifter, der var knap 12 milliarder kroner større end Nordeas

- Vi må betale en højere rente for vores seniorfunding, siger Eivind Kolding. Foto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

- Vi må betale en højere rente for vores seniorfunding, siger Eivind Kolding. Foto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

AALBORG:Danske Bank betalte i 2012 0,35 procent mere i rente end svenskejede Nordea på sin gæld.

Det lyder ikke af meget, men svarer alligevel til en merudgift på omkring 11,6 milliarder kroner, der belaster Danske Banks årsregnskab for 2012.

- Vi har højere fundingudgifter end Nordea, og det skyldes, at vi må betale en højere rente for vores seniorfunding (lån hos andre banker og udstedelse af obligationer, red.) end Nordea, siger ordførende direktør Eivind Kolding fra Danske Bank til NORDJYSKE Stiftstidende.

Tilliden er lavere

Når Danske Bank skal betale en højere rente, så skyldes det ifølge Eivind Kolding, at långivers tillid til den finansielle sektor i Danmark er lavere end til den svenske, og det rammer hele den danske banksektor, herunder Danske Bank.

- Det er krakkene i Amagerbanken og Fjordbank Mors, der spøger, for i disse to banke var der indskydere, der mistede penge, og det har svækket udlandets tillid til, at den danske stat vil bakke op om bankerne, siger han.

Ligesom for andre låntagere gælder det for banker, at jo højere tabsrisiko, långiver mener at løbe, jo højere lånerente skal der betales.

Forskel bliver mindre

Danske Bank er på vej til at lukke Nordeas renteforspring.

- I de sidste tre måneder af 2012 blev forskellen mellem vores fundingomkostninger og konkurrenternes reduceret betragteligt, siger Eivind Kolding.

Det skyldes ifølge Eivind Kolding to initiativer, som Danske Bank har taget.

- Vi har taget forskud på fremtidige lovkrav til likviditeten og har solgt nye aktier, så vores kapitalgrundlag er større, forklarer han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.