Danske mega-møller på plads ved England

6 mW-møllerne på Gunfleet Sands er delvis fremstillet i Nordjylland

Montage i storskala: vingerne sættes på møllehuset på den første af de danske 6 mW-møller på Gunfleet Sands.  Hus og vinger vejer tilsammen 350 tons.Foto: Dong Energy <i>Paul-Langrock.de Agentur Zenit +49 172 3120 333 foto@paul-langrock.de</i>

Montage i storskala: vingerne sættes på møllehuset på den første af de danske 6 mW-møller på Gunfleet Sands. Hus og vinger vejer tilsammen 350 tons.Foto: Dong Energy Paul-Langrock.de Agentur Zenit +49 172 3120 333 foto@paul-langrock.de

GUNFLEET SANDS: Dong Energy har netop fuldført opførelsen af to 6 mW vindmøller fra Siemens Wind Power i demonstrationsprojektet Gunfleet Sands i England.

Dong Energy fremhæver projektet som et stort skridt i bestræbelsen på at reducere prisen på energi fra møller på havet.

- De nye og næsten dobbelt så store vindmøller kræver kun det halve antal fundamenter og kabler mellem møllerne i forhold til i dag, fremhæver viceadministrerende direktør i Dong Energy, Wind Power, Morten Hultberg Buchgreitz.

- Hvis energi fra havmøller i fremtiden skal blive et fuldt ud konkurrencedygtigt alternativ til de konventionelle kraftværker skal prisen og omkostningerne reduceres. Derfor er det afgørende at vi, som eksempelvis nu på Gunfleet Sands får mulighed for at demonstrere den nyeste teknologi, som vi på et senere tidspunkt kan indføre i fuld skala på vores projekter, siger han.

6 mW møllen fra Siemens er allerede testet på land på Høvsøre testcenter og Østerild testcenter i Thy.

DONG Energy indgik sidste år en rammeaftale med Siemens om levering af i alt 300 stk. 6 mW vindmøller til selskabets projekter i England.

Af nordjysk producerede komponenter kan bl.a. nævnes fundamenterne fra Bladt Industries i Aalborg, vingerne fra Siemens i Aalborg og fundamentboltene fra Aviatec i Nørresundby. kj.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.