Danske passagerer mødes af kampklædt politi

Norsk politi opgraderer sikkerheden i havne

Arkivfoto

Arkivfoto

HIRTSHALS:Passagerer ombord på skibe mod Norge er torsdagen igennem blevet mødt af kampklædt norsk politi på kajkanten. Det fortæller Fjord Lines direktør Gert Balling.

- Jeg kan bekræfte, at der har været en væsentlig forøget kontrol foretaget af politi ved vores anløb i norske havne i dag. Det plejer at være toldvæsnet, der forestår kontrollen i de norske havne, men i dag har det efter mine oplysninger været kampklædte politibetjente, siger han.

Gert Balling kan ikke bekræfte, at alle passagerer er blevet undersøgt af betjentene, men ifølge hans oplysninger skulle det være ”en meget stor andel”.

Ingen forsinkelser men mange spørgsmål

På trods af det forhøjede sikkerhedsopbud, har Fjord Lines passagerer ikke været udsat for væsentlige forsinkelser. Meldingen om terrortruslen i Norge har dog affødt mange spørgsmål fra passagererne.

- Vi har fået mange spørgsmål, om de skulle møde tidligere eller have ekstra dokumenter med i forhold til pas, kørekort og lignende. Men vi har meldt ud, at der ingen ændringer er. Vi har kun haft en lille forsinkelse på en af vores afgange fra Norge, men det var fordi, at afgangen var totalt udsolgt, siger Gert Balling.

Ifølge direktøren har passagererne taget det pænt og udvist forståelse for de ekstra kontroller.

Bedt om at gå et sikkerhedsniveau op

- Vi prøver at give så meget information, som vi overhovedet kan, men vi ved ikke mere end andre i sagen, siger han.

Formelt er alle rederier, der anløber Norske havne blevet bedt om at gå et sikkerhedsniveau op, og det har betydning for Fjord Lines daglige arbejde.

- Vi skal gennemføre stikprøvekontroller af passagerernes identifikationspapirer og bagage. Normalt kontrollerer vi fra to til fem procent, men nu skal vi op og kontrollere 20 procent af passagererne, fortæller Gert Balling.

Procedurer bliver trænet hvert år

For at klare opgaven har rederiet hyret et vagtfirma til at forestå den ekstra kontrol, og den første dag er forløbet uden problemer.

- Procedurerne bliver trænet hvert år af personalet, så det er ikke nyt for dem, selvom der er ekstra pres på, når de står i en skarp situation, og procedurerne skal udføres i virkeligheden. Det eneste, vi ikke kan styre, er, hvis der opstår utryghed bland passagererne, siger Gert Balling.

Den kommende weekend er Fjord Lines travleste på hele året, og derfor er det vigtigt, at sejladserne kan fortsætte uden forsinkelser på trods af det ekstra arbejde med sikkerheden.

- Weekenden uge 29-30 er typisk den største rejseweekend for os, blandt andet fordi DANA-cup slutter, og vi må bare tage det personale ind, der skal til for at løse opgaven.

Direktøren forventer, at Fjord Line kan sejle uforsinket videre, selvom den ekstraordinære situation skulle fortsætte ind i næste uge.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.