Danskere jagter fedtopløsende indsprøjtning

Gel opløser lokalt fedt

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

TYSKLAND:For at blive dellerne kvit tager danskere til udlandet for at blive behandlet med produktet Aqualyx, som er en gel, der sprøjtes ind i kroppen, hvorefter lokalt fedt bliver opløst.

Det skriver metroxpress.

Omkring 40 danskere er det seneste halvandet år taget til Hamborg for eksempelvis at fjerne fedtet på maven, oplyser Dr. Gregor Huschek, der driver en privatklinik der.

Aqualyx er særlig populært i Storbritannien. Det bekræfter Viva Clinic i London, der har kunder fra hele Europa.

I Danmark er man dog tilbageholden med at bruge Aqualyx på grund af manglende videnskabelig dokumentation for, hvad der sker i kroppen, når gelen sprøjtes ind.

- Hvis fedtmolekylerne går ind og sætter sig i blodbanen, kan det give såkaldte fatty streaks - fedtstreger -­ indvendigt på blodkarrene, og det kan starte åreforkalkning, siger overlæge Bo Jønsson, der er speciallæge i plastikkirurgi på Aleris-Hamlet:

- Så kan man få en blodprop, siger han til metroxpress.

I Hamborg er man dog glad for produktet, der koster cirka 2.100 kroner pr. behandling.

- Man kan ikke forvente store forandringer efter en behandling - ofte kræver det fire behandlinger, fortæller Gregor Huschek.

I Danmark ligger Aqualyx-sprøjten dog stille indtil videre.

- Jeg vil ikke bruge det, før der er større viden om, hvad der sker med det fedt, siger Bo Jønsson.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at der ikke er erfaringer med Aqualyx i Danmark. Produktet er nemlig CE-mærket og kan derfor anvendes inden for EU, oplyser Kristine Rasmussen, sektionsleder for medicinsk udstyr.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.