Betalingsmidler

Danskerne raser over rejsekortet

Utilfredse brugere mener, det er dyrt, ikke-brugervenligt og udsættes for dårlig service

Det er langt fra alle danskere, der er tilfredse med rejsekortet.Foto: Henrik Bo

Det er langt fra alle danskere, der er tilfredse med rejsekortet.Foto: Henrik Bo

HELE LANDET: De findes derude. De borgere, der er tilfredse med at benytte sig af rejsekortet i offentlige transportmidler.

Men det er ualmindeligt let at overse dem i masserne af rasende og utilfredse danskere, der bestemt ikke imponeres af det lille plastickort, der skal føre dem fra A til B.

I midten af februar erstattede rejsekortet klippekort i Nordjylland. Udover rejsekortet kan der nu kun købes kontantbilletter i busserne, med mindre man har hamstret klippekort, inden salget af dem lukkede ned for altid.

Ugennemsigtigt system

På hjemmesiden trustpilot.dk har omkring 160 personer anmeldt rejsekort ud fra deres egne oplevelser. Og det er barsk læsning, hvis man ellers er tilhænger af kortet.

- Pengeslugende system med urimelige gebyrer, skriver Camilla Hundahl fra København.

- Ufatteligt dårligt system. Øv, det er en ommer. Utrolig dårligt ingeniør-arbejde.

- Hvordan giver man 0 stjerner?, spørger en bruger fra Herlev.

Det er blandt andet ugennemsigtigheden i brugen af kortet, der generer brugerne. Mange kan tilsyneladende ikke gennemskue, hvor meget en rejse skal koste dem.

Problemer med automatisk tank op-konto

Et andet problem er den automatiske tank op-konto, mange har benyttet sig af. På den måde skulle man være sikker på, at der altid er penge på kortet til at rejse for. Mange oplever imidlertid, at de ikke kan bruge kortet, selvom der står penge på det, da der altid skal være over 50 kroner til rådighed, før kortet virker.

Dyrere end klippekort

Også rejsekortets kundeservice og hjemmeside har mange haft bøvl med.

- Nok en af de ringeste hjemmesider, jeg har besøgt, skriver Jens Brandt fra Nørresundby, mens Martin Madsen fra Aalborg er forarget over prisen:

- Elendig hjemmeside og dyrere end klippekort. Tur-retur med klippekort koster 23,6 kroner. Prisen med rejsekortet er 32 kroner i Aalborg. Ja, det bliver billigere med rabattrin, hvis man rejser en masse, men ellers er det dyrere, skriver han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst