De følger Mælkevejen

Vuggestuen i Brønderslev har fået plads til 30 nye småbørn.

Pædagog Lonnie Markussen og børn fra stuen Lillebjørn går en tur på Mælkevejen - gangen der forbinder det nye og det gamle hus. Foto: Bent Bach

Pædagog Lonnie Markussen og børn fra stuen Lillebjørn går en tur på Mælkevejen - gangen der forbinder det nye og det gamle hus. Foto: Bent Bach

Galleri - Tryk og se alle billederne.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Alle forældre, der ønsker at få deres barn passet i vuggestuen i Brønderslev, kan nu få deres ønske opfyldt. Fra nytår blev der nemlig plads til 65 børn mellem nul og tre år i Vuggestuen Himmelblå på Rømersvej. Og hermed er ventelisten forsvundet. Børn og voksne har taget de nye lokaler i brug. Og i eftermiddag indvies den nye vuggestue officielt af borgmester Lene Hansen. Hidtil har der været plads til 35 børn, men nabohuset på Smalbyvej er nu nyrenoveret og indrettet til yderligere 30 småbørn. De to nye, lyse stuer er døbt Lillebjørn og Skyen, mens fællesrummet hedder Galaksen. Og institutionens nye og gamle hus bliver forbundet af gangen med navnet: Mælkevejen. Kulør på Mælkevejen På turen gennem Mælkevejen møder børn og voksne en kåd frø, giraffen Gumle, en farvestrålende undulat, Mariehønen Evigglad, blæksprutte Olsen og andre farvestrålende væsner. Mesteren bag de glade motiver er Britta Kornum fra Brønderslev, som vuggestuen har allieret sig med. Vuggestuen er nu arbejdsplads for 20 ansatte, og de "gamle" medarbejdere er fordelt i de to huse. - Det er vigtigt for os, at vuggestuen ikke bliver delt op i "det nye" og "det gamle" - at det bliver et samlet hus, fortæller leder Hanne Pedersen under rundvisningen i institutionen. - For os er det vigtigt at oppebære vores kultur og de værdier, vi har i huset. Og det har været en god proces, tilføjer Hanne Pedersen. Smidighed fra alle Planen var, at alt skulle stå parat til børn og voksne efter nytår, men sådan gik det ikke. De første måneder måtte børn, forældre og personale leve med, at huset ikke var helt indflytningsklar. - Jeg er stolt af medarbejderne - de har bevaret gejsten, modet og entusiasmen, og stillede op mellem jul og nytår, fordi tingene ikke lige var færdige, lyder det med anerkendelse i stemmen fra Hanne Pedersen, der også giver pedeller og håndværkere skulderklap. - Håndværkerne er nogle gange mødt uden for vores åbningstid - det her har krævet smidighed af alle. I det gamle hus er vægge og døre malet, og køkkenet er udvidet. Uden for ligger den gamle legeplads og arealer med nysået græs. Men pengene er brugt, så bestyrelsen er nu i gang med at søge fonde for at få legepladsen opgraderet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.