De frivilliges hus nye leder ser sig som vejviser

Mariane Kragelund Skadborg er både bankuddannet og uddannet som socialrådgiver

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Da 66-årige Mariane Kragelund Skadborg i april gik ind ad døren til De Frivilliges Hus i Danmarksgade var det, fordi hun selv gennem en længere periode sammen med en anden havde arbejdet som frivillig med at rådgive mennesker, der var kommet i en økonomisk klemme.

- Vi havde brug for flere frivillige til at hjælpe os, og derfor opsøgte jeg De frivilliges Hus. Men da jeg så blev opfordret til at søge stillingen som leder her på halvtid, skyndte jeg mig at søge, og var så heldig at få jobbet.

Det fortalte Mariane Kragelund Skadborg i forbindelse med ”Frivillig fredag”, som markerer det frivillige sociale arbejde på landsplan og således også i De Frivilliges hus.

Hun fortæller til NORDJYSKE, at hun som 50-årig forlod en direktørstilling i landets størstes andelskasse Hammershøj Andelskasse, fordi hun gik ned med stress, og besluttede sig for at livet skulle tage en drejning. Så hun begyndte at læse til socialrådgiver på SU.

Som nyuddannet socialrådgiver blev hun i 2001 ansat som leder af værestedet i Arden, som blev drevet for fondsmidler.

- Her arbejdede jeg med frivillige, aktivering af unge mennesker og vi drev en butik.

Men efterhånden blev det sværere at få fondsmidlerne og drive værestedet, så i 2010 sagde hun jobbet op og blev ansat som socialrådgiver i Frederikshavn Kommune i projektafdelingen.

- Og da jeg fyldte 65 år i februar 2013 fortsatte jeg med at løse opgaver i jobcentret som ekstern konsulent.

Samtidig fik hun flere og flere henvendelser fra mennesker, der havde brug for hendes rådgivning, som hun gennemførte på frivillig basis.

Nu er hun så tilbage i en lederfunktion, og understreger, at hun ser sig selv som vejviser.

En person, som skal vise frivillige vejen, når de skal hjælpe andre. En leder, som ved en masse både om økonomi og om den sociale lovgivning.

Hun ser det også som sin opgave, at samle det frivillige sociale arbejde i kommunen. Hun er ikke del af den fortid, hvor bølgerne gik højt om, hvorvidt De frivilliges hus var for for Frederikshavn alene eller for hele kommunen.

- Vi skal se fremad. Fortiden er kun interessant, hvis vi kan lære af den, lyder hendes kommentar.

Hun vil hellere bruge kræfterne på, at udbrede kendskabet til huset, og til de foreninger, der yder frivilligt socialt arbejde i kommunen.

- For jeg er dybt imponeret over, hvor lange seje træk, mange mennesker har taget indenfor det frivillige sociale arbejde, siger den daglige leder, som formulerede det på denne måde i talen ved Frivillige fredag:

- Jeg tænker næsten hver morgen på, hvor dejligt her er at være, fordi der er så mange indre værdier. Heldigvis skal jeg ikke længere som da jeg var i finansverdenen beregne renter på alt den indlån eller sociale kapital, som leveres dagligt her i kommunen. Meget af det arbejde, der udføres er alt for værdifuldt til at kunne beregnes.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.