De gamle traktorer blev beundret i Als

Veterantraktortræf trak folk til Hvirvelkærgaard

Kan du huske? Minderne fik fri løb for nogle besøgende ved veterantraktortræffet på Hvirvelkærgaard. Foto: Ejlif Rasmussen
Als 1. juli 2015 11:30

ALS: Det var udtryk som kubikcentimeter, differentiale og hestekræfter, der forleden fløj gennem luften, da Hvirvelkærgaard nord for Als havde inviteret veterantraktorer til træf på pladsen bag den røde gård.

En halv snes større og mindre traktorer var mødt op, og ejerne fortalte gladelig om de gamle landbrugsredskaber og udvekslede fakta om restaurering og vedligehold, medens der blev sparket dæk.

Fælles for alle de udstillede traktorer var, at de fremtrådte, som om de næsten lige var rullet ud fra traktorfabrikken.

De fleste var holdt i originale farver. En enkelt grå Ferguson havde dog fået motorblokken shinet op med guldbronze, så den skilte sig noget ud fra flokken, men ekstra opmærksomhed samlede den dog.

I de timer, de gamle traktorer var på stedet, blev der også lejlighed til at lufte hestekræfterne på en tur rundt bag udstillingsarealet.

Hvirvelkærgaard har tidligere holdt lignende traktortræf, ligesom der i sommerens løb inviteres til en række andre træf, blandt andre Mariagerfjord MC mødes hver onsdag aften på de skinnende tohjulede maskiner, drikker en kop kaffe, spiser en pølse og nyder hinandens motorcykler.

Den store røde gård besøges dagligt at mange mennesker. I den ene længe er der indrettet en lang række butikker.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...