De Gyldne Løver fejrer 50 års jubilæum

To koncerter markerer musikgruppen De Gyldne Løvers 50 års fødselsdag

Allan Vinding Sørensen
De Gyldne Løver 50 år senere. PR-foto
Musik 13. oktober 2017 12:08

HJØRRING/AALBORG: Der er godt nyt til de mange mennesker, som har savnet De Gyldne Løver siden de sagde stop i 2012 efter 45 års uafbrudt rakkerliv på de danske landeveje og koncerter i hver en krog af landet, skriver gruppen i pressemeddelelse.

24. oktober er det nemlig præcis 50 år siden, den populære folkemusikgruppe gav sin allerførste koncert på den stuvende fulde pub Den Gyldne Løve i Hjørring, og den runde fødselsdag har Løverne sagt ja til at fejre med to koncerter.

Én på Vendelbohus i Hjørring på selve dagen - og én på Skråen i Aalborg den 27. oktober, så også de søndenfjordske fans får lejlighed til at sige tillykke og skråle med på de udødelige klassikere fra løvernes righoldige bagkatalog.

De tre, der var med fra starten, var Carsten Holst, Jens Bjørn-Hansen og Jens Wolffsen, der alle læste på Hjørring Seminarium. Jens Wolfsen trådte ud efter et par år og blev erstattet af Karl "Kalle" Jørgensen, og samme år - 1970 - blev også Jens "Memphis" Nielsen fast del af gruppen, der nu var en kvartet. I 1987 blev Ib Buchholtz Hansen også en fast del af gruppen. Løverne havde ofte violinisten Esben Kjær med i de seneste år af karrieren.

Til fødselsdagskoncerterne 24. oktober på Vendelbohus i Hjørring og 27. oktober på Skråen i Aalborg, må publikum dog undvære én af stifterne. Jens Bjørn-Hansen er af helbredsmæssige grunde forhindret i at være med. Men han vil være der i ånden, understreger gruppen!

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...