De har tjek på leasing

Findleasing.dk er på bare to år vokset til Danmarks største leasingmarked

Jonas Thue Madsen (tv) og Morten Grønhøj er ikke alene om at tro på deres leasing-portal. Det gør to erfarne erhvervsfolk også. Privatfoto

Jonas Thue Madsen (tv) og Morten Grønhøj er ikke alene om at tro på deres leasing-portal. Det gør to erfarne erhvervsfolk også. Privatfoto

AALBORG:Man skal ikke lede ret længe efter en leasingbil, før man opdager, at priserne varierer temmelig meget. Men det har to unge aalborgensere gjort noget ved, og nu har de også fået støtte fra erfarne erhvervsfolk.

Morten Grønhøj og Jonas Thue Madsen er begge automekanikere, i midten af 20’erne og fra Aalborg. De har skabt onlineportalen Findleasing.nu, som efter to år er vokset til Danmarks største leasingmarked for biler.

Det hele begyndte, da Morten Grønhøj fandt en BMW i Tyskland, som han gerne ville flexlease i Danmark:

- Jeg indhentede tilbud på bilen fra tre forskellige forhandlere. Der er så en forskel på 40.000 kr. mellem det dyreste og det billigste tilbud, og da det er en relativt billig bil, er det en meget voldsom difference. Det var jo en klar indikation af, at der var manglende konkurrence og et uigennemskueligt marked, forklarer Morten Grønhøj.

Han tog derefter fat i sin tidligere kollega fra læretiden Jonas Thue Madsen, der straks var med på ideen.

I dag omfatter portalen 200 forhandlere og 4200 leasingtilbud, og den har op mod 70.000 månedlige besøgende. Men med frisk kapital og yderligere ressourcer forventer Findleasing.nu allerede i 2018 at have hele det danske leasingmarked samlet på portalen.

Samtidig er ambitionen at have mellem 10.000 og 15.000 leasingtilbud listet og 100.000-150.000 leasingsøgende om måneden.

Målet er inden for rækkevidde, fordi de unge aalborgensere har fået to aarhusianske erhvervsfolk Steen Espersen og Carsten Rasmussen med på idéen.

Aarhusianerne, der bl.a. er medinvestorer i take away portalen Hungry.dk og sikkerhedsvirksomheden Chili Security, ligesom de ejer en række call centre, har købt 30 procent Findleasing.nu og vil desuden investere deres erfaringer i forretningen.

- Leasingmarkedet er i eksplosiv vækst og Findleasing.nu rammer et stort hul i markedet, fordi det hidtil ikke har været muligt for forbrugerne at få overblik over det samlede antal bil-leasingtilbud, forklarer Steen Espersen, der mener, at portalen skaber overblik og gennemsigtighed for forbrugeren, samtidig med at det er en stærk og bæredygtig portal for forhandlerne.

Det er stifterne helt enige i. Medstifter Jonas Thue Madsen siger:

- Hvis væksten inden for leasing fortsætter bare i nogenlunde moderat tempo, forventer vi at omsætte for cirka 12 mio. kr. i 2020. Samtidig vil det selvfølgelig være oplagt at begynde at kigge nærmere på de skandinaviske lande, tilføjer han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.