- De norske forhandlere gik

Håbet om en aftale mellem EU og Norge om fiskekvoter svandt over midnat natten til lørdag

Jens Fogh-Andersen
Lørdag middag var det stadig uafklaret, om der komme en aftale mellem EU og Norge om kvoterne i Nordsøen og Skagerrak, og uden aftale er danske fiskere afskåret fra vigtige fiskepladser i norsk zone. Arkivfoto: Ole Iversen
Fiskeripolitik 8. marts 2014 13:39

EDINBURGH: - Lige nu sidder vi bare og ser på hinanden....!

Jan N. Hansen, formand for Hanstholm Fiskeriforening, sidder i øjeblikket i Edinburgh sammen med to andre repræsentanter for Danmarks Fiskeriforening, hvor de følger udviklingen i forhandlingerne mellem EU og Norge om dette års kvoter i Nordsøen og Skagerrak. Men lige nu er der ikke så meget at følge med i.

- Hen over fredagen tegnede alt til, at der kom en aftale i løbet af natten til lørdag. Men hen ad klokken et i nat gik de norske forhandlere med med besked om, at Norge ikke kunne skrive under på det, der i løbet af fredagen lignede en endelig aftale, siger Jan Hansen, der betegner situationen som grotesk.

Lørdag middag vidste han ikke, om forhandlingerne genoptages - eller hvornår.

- Vi havde pakket kufferterne og forberedt os på at tage hjem, men som tingene har udviklet sig, så bliver vi og afventer, siger Jan Hansen.

Aftalen mellem EU og Norge om fiskekvoterne i Skagerrak og Nordsøen skulle have været på plads allerede ved årsskiftet. Konsekvensen af den manglende aftale er, at danske fiskere siden årsskiftet har været udelukket fra vigtige fiskepladser i norsk zone. i følge Danmarks Fiskeriforening har det kostet fiskeriet et omsætningstab på mere end 100 millioner kroner.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...