De sukker efter solen

Campingfolk har oplevet en ujævn sæsonstart og håber på solskin så sæsonen kan reddes

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYLLAND:Ejere af nogle af de største campingpladser i Nordjylland sukker i denne tid. De længes i den grad efter noget mere sol, så de kan få flere turister til at komme ud af busken og komme ud med deres telte og campingvogne.

- Vi mangler 10 procent i antal overnatninger i forhold til sidste år, siger administrativ leder af Skiveren Camping Morten Thomsen, der har plads til 595 campingvogne og telte.

Han forklarer en del af det med, at skolernes ferie i år er rykket en uge i forhold til sidste, så der har været en uge mindre til at få besøgstallet helt op på omgangshøjde med sidste år.

- Men vejret er selvfølgelig også helt afgørende, siger han og ærgrer sig over, at meteorologerne ikke nævner at Nordjylland faktisk har flere solskinstimer end flere andre steder i landet.

Lurepasser

- Jeg tror mange lurepasser. vi er da heldige vi har mange fastliggere, men det gode vejr må meget gerne komme snart, siger Morten Thomsen.

Karsten Egelund, ejer af Jambo Feriepark, er helt på linje med sin kollega.

- vi har dog haft en fornuftig forsæson. Totalt set er vi kun bagud med fem procent i forhold til sidste sæson, men vi har en 20 procent nedgang i antallet af udlændinge, siger Karsten Egelund.

Også han er noget utilfreds med meteorologernes mangel på at differentiere landet i deres udsigter.

Flere solskinstimer

- Jammerbugt og Skagen har notorisk flere solskinstimer end det øvrige Danmark. Det kunne de godt fortælle, siger Karsten Egelund, der har 650 pladser og 14 campinghytter på i sin feriepark.

- Men vi ved jo hvordan det er. danmark er et grønt land, vil man have en grøn sommerferie er det her, vil man have brunt og brændt er det Grækenland eller et andet stedi Sydeuropa, siger Karsten Egelund.

Han oplyser, at Jambo Feriepark faktisk lægger pænt til med bookinger fremad i sæsonen.

- Vi ligger lige så godt som sidste år med bookinger, siger han fortrøstningsfuldt.

Samme melding

På Klim Strand Camping med 650 pladser og 44 hytter er meldingen nogenlunde den samme.

- Vi kunne godt tænke os, at solen snart ville begynde at skinne lidt mere og i længere stræk. Vi træner til en ordentlig sommer, siger Jan Jepsen, ejer af Klim Strand Camping.

Han har endnu ikke gjort tallene op, men kan konstatere, at pladsen har haft en fornuftig forsæson, men frygter, at det manglende gode vejr vil gå ud over resten af sæsonen.

- så kører eller flyver folk sydpå, konstaterer han lakonisk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden