De vil klokke i den

Nyt ringerlaug stiftes

Et frivilligt laug vil frem over få kirkeklokkerne til at give lyd i Tolstrup, Stenum, Ø. Hjermitslev og Thise kirker. Arkivfoto
24. januar 2016 16:35

STENUM: De4kirker har nu samlet et frivilligt ringerlaug, og der er stiftende generalforsamling i Kirkeladen mandag aften klokken 19.

Ringerlauget består af 12 frivillige, der på skift ringer med kirkeklokkerne fredag eftermiddag, lørdag morgen og lørdag eftermiddag i Tolstrup, Stenum, Ø. Hjermitslev og Thise kirker.

Automatisk ringning vil koste 400.000 - 500.000 kroner, og menighedsrådet ønsker i stedet at bruge disse penge på aktiviteter for menigheden.

Menighedsrådet efterlyste i fjor frivillige til opgaven, og de seneste tre måneder har de frivillige fået undervisning i at ringe korrekt med klokkerne.

- Vi har plads til en enkelt mere, og ellers kan man blive skrevet på venteliste, hvis man er interesseret i opgaven, fortæller Knud Erling Nielsen, der står i spidsen for lauget.

Klokkerne i de fire kirke har ringet til gudstjenester, bryllupper og begravelser gennem 1000 år. Og hver gang klokkerne har ringet, er der nogen, der har trukket i rebet.

- Det er et historisk håndværk, og vi synes, det er en skam, hvis det skal dø ud, tilføjer Knud Erling Nielsen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!