Stenum

De vil klokke i den

Nyt ringerlaug stiftes

Et frivilligt laug vil frem over få kirkeklokkerne til at give lyd i Tolstrup, Stenum, Ø. Hjermitslev og Thise kirker. Arkivfoto

Et frivilligt laug vil frem over få kirkeklokkerne til at give lyd i Tolstrup, Stenum, Ø. Hjermitslev og Thise kirker. Arkivfoto

STENUM:De4kirker har nu samlet et frivilligt ringerlaug, og der er stiftende generalforsamling i Kirkeladen mandag aften klokken 19.

Ringerlauget består af 12 frivillige, der på skift ringer med kirkeklokkerne fredag eftermiddag, lørdag morgen og lørdag eftermiddag i Tolstrup, Stenum, Ø. Hjermitslev og Thise kirker.

Automatisk ringning vil koste 400.000 - 500.000 kroner, og menighedsrådet ønsker i stedet at bruge disse penge på aktiviteter for menigheden.

Menighedsrådet efterlyste i fjor frivillige til opgaven, og de seneste tre måneder har de frivillige fået undervisning i at ringe korrekt med klokkerne.

- Vi har plads til en enkelt mere, og ellers kan man blive skrevet på venteliste, hvis man er interesseret i opgaven, fortæller Knud Erling Nielsen, der står i spidsen for lauget.

Klokkerne i de fire kirke har ringet til gudstjenester, bryllupper og begravelser gennem 1000 år. Og hver gang klokkerne har ringet, er der nogen, der har trukket i rebet.

- Det er et historisk håndværk, og vi synes, det er en skam, hvis det skal dø ud, tilføjer Knud Erling Nielsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.