Debat: Lav det røde klubhus til Sportens Museum

Carl Frede Haugaard kommer med et forslag til anvendelse af det røde klubhus ved stadion i Frederikshavn.

Det røde klubhus ved Frederikshavn Stadion. Hvad skal der ske med det? Carl Frede Haugaard foreslår, at det bliver "Sportens Hus".

Det røde klubhus ved Frederikshavn Stadion. Hvad skal der ske med det? Carl Frede Haugaard foreslår, at det bliver "Sportens Hus".

Galleri - Tryk og se alle billederne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Af Carl Frede Haugaard Danmarksgade 24, Frederikshavn NOSTALGI: - Stolthed står og forfalder - stod der at læse i avisen forleden. Stoltheden er FfI's gamle hæderkronede klubhus ved stadion, fyldt med minder fra et 81-årigt samlingssted. Ikke mindst fra dengang, FfI spillede i landets daværende bedste fodboldrække. Huset koster p.t. Frederikshavn Kommune 120.000 kr. at have stående, hvorfor dets fremtid nu er på dagsordenen i byrådet. Dog i dialog med FfI, loves der(!) Må det være en gammel FfI-spiller fra førsteholdet - "dengang"- at gå i brechen for bevaring af huset. Lad mig starte med en anekdote. I begyndelsen af 1960'erne hed FfI's træner, Kurt Nielsen (Nikkelaj), tidligere professionel i fransk fodbold. Et scoop for en klub som FfI i fremdrift. Nikkelaj havde noget så nyt som en fodboldbaneplanche til ophæng med op i klublokalet over omklædningslokalerne. Undervejs ned fra taktikmødet før en kamp mod AGF spurgte Gustav Frederiksen (venstre wing) sin wingkollega, Poul Erik Nielsen-kaldet Pillerik - (højre wing) om denne forstod, hvad træneren ville. -Nej, sagde Pillerik, men jeg spiller som jeg plejer.!.-Sådan. På et 10 år strøg FfI fra Jyllandsserien til 1.division. Det gav genlyd landet over. Mange må i dag i familierne og hos andre ligge inde med scrapbøger o.a. fra den tid, som hurtigt kan gå tabt. Hvad med at gøre det gamle klubhus til "Sportens Hus." Hvad med, om Frederikshavn også der viser initiativ og skaber et sportsmuseum, hvor ikke kun fodbold er repræsenteret, men alle andre sportsgrene i byen, som i tidens løb op til i dag har gjort Frederikshavn kendt. Vi har haft en Herluf Hansen, mester i boksning, der har kæmpet om europamesterskaber. Vi har brydning med brødrene Studsgaard. Vi har bueskydning med koryfæer som Ellen Svendsen og verdensmesteren Arne Jacobsen. Vi har haft håndbold på højt plan. Ligeledes dans, hvor hip-hop-dansere tager det ene DM efter det andet og er bronzevindere ved VM. Hvis ikke der gøres noget, forsvinder mindet om alle disse sportsfolk i intet. Ideen er hermed fostret. Frøet er sået. Forhåbentligt i velgødet grund. For byen og kommunen Frederikshavns skyld. Forkortet af red.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.