Demente ældre får egen landsby

Nyt projekt på vej til demente borgere

Colourbox

Colourbox

FYN:En landsby med koncertsale, restauranter og butikker, hvor 200-300 demente kan bo i fred og ro, afskærmet fra resten af verden.

Det er tanken bag et nyt projekt, der er på vej til demente borgere i Odense Kommune, skriver Avisen.dk.

Det er OK-fonden, der står bag ideen til landsbyen. De driver i forvejen 18 plejecentre - hvoraf 12 er for demente, og har længe arbejdet på at skabe bedre rammer for det stigende antal demente danskere.

- Der kommer flere og flere demente, og i dag findes der ikke et tilbud, der passer til netop dem. De har brug for at fortsætte deres trygge og velkendte tilværelse for at have det godt, fortæller direktør i OK-fonden Eva Lunding Olsen til Avisen.dk.

Derfor vil fonden skabe et miljø, hvor demente kan leve deres normale liv i sikkerhed. Et liv hvor de kan købe dagligvarer, gå på cafe og hygge med de andre landsbyboere i byens fælleshuse. Ligesom de kunne før.

Byen vil ligne en helt normal provinsby. Forskellen er bare, at byen er afskærmet for omverdenen, så demente ikke farer vild.

- Det bliver sådan, at alle veje fører tilbage til centrum, og at byen afgrænses af bygninger. Man må jo ikke låse folk ind, men det skal være nemt og sikkert for dem at bevæge sig rundt i gaderne, siger Helene Bækmark til Avisen.dk.

Samtidig vil der også være plejepersonale, der kan sørge for de dementes medicin og trivsel.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.