Demonstration mod besparelser

Borgere utilfredse med byrådets spareplaner

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Et par hundrede ansatte og borgere var onsdag mødt op til demonstration på rådhuspladsen i Frederikshavn før byrådets 1. behandling af budgettet.

- Nok er nok. Vi kan ikke løbe stærkere. Grænsen for nedskæringer er nået. Sygefraværet er højt i Center for Psykiatri, og det bør få alle advarselslamper til at blinke, sagde Louise Krüger Nielsen, afdelingsformand i FOA Frederikshavn.

Peter Kristensen, kredsformand for socialpædagogerne i Nordjylland, taler ved demonstrationen i Frederikshavn forud for byrådsmødet onsdag. Foto: Henrik Louis

Peter Kristensen, kredsformand for socialpædagogerne i Nordjylland, taler ved demonstrationen i Frederikshavn forud for byrådsmødet onsdag. Foto: Henrik Louis

Finn Jenne, formand for 3F, advarede mod yderligere nedslidning af hårdt pressede medarbejdere, og appellerede til at politikerne fortalte de ansatte, hvad det er, de ikke længere skal lave.

- I må sætte hælene i over for regering og Folketing. Vi kan ikke mere, sagde 3F-formanden.

Peter Kristensen, kredsformand for Socialpædagogerne i Nordjylland, sagde, at det store fremmøde er et udtryk for de ansattes bekymring, og efter talerne fulgte de fremmødte med ind i en tætpakket byrådssal.

Foto Henrik Louis <i>Henrik Louis</i>

Foto Henrik Louis Henrik Louis

Her var der dog ikke megen hjælp eller håb til de mange demonstranter.

Borgmester Birgit S. Hansen (S) understregede, at Frederikshavn Kommune er hårdt presset på økonomien og fastholdt kravet om én procents besparelse om året.

- Hvis ikke vi sparer 25 mio. kr. om året, har vi tømt kassen om tre år. Vi har ingen interesse i at puge penge sammen, men vi har heller ingen interesse i at komme under administration. Vi lytter til jer, og vi sætter maksimalt fokus på arbejdsmiljøet, men I ansatte skal også have indflydelse på jeres eget arbejde. Derfor er jeg klar til at tage dialogen, lød budskabet fra borgmesteren til de mange demonstranter i byrådssalen.

De politiske forhandlinger om budgettet starter de kommende dage.

Foto: Henrik Louis <i>Henrik Louis</i>

Foto: Henrik Louis Henrik Louis

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.