Den dag teknologien kom til byen

Et langsomt internet er nu en del af fortiden i Mou, Egense og Dokkedal

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

EGENSE:Efter flere års kamp er fibernettet kommet til Mou, Egense og Dokkedal. Det blev markeret med at klippe de gamle kobberledninger over.

- Nu har vi ikke mere at bruge det gamle kabel til, så nu siger vi farvel til fortiden og goddag til fremtiden, siger Jørgen Folkvang.

Han er initiativtageren til fibernettet, og efter flere års kamp var han glad for, at projektet endelig var en realitet.

- Det har været en lang vej, og mest op ad bakke, siger Jørgen Folkvang.

Til kamp for fremtiden

Da han første gang kontaktede HEF Fibernet for at lave en aftale om en bedre internetforbindelse i Mou, Egense og Dokkedal, lød svaret, at det ikke var muligt. Beboerne i byerne var heller ikke helt med på, hvorfor de skulle have en bedre internetforbindelse, for det fungerede jo godt nok det gamle.

Alligevel kæmpede Jørgen Folkvang videre, og efterhånden voksede opbakningen fra borgerne. De 450 borgere, der skulle til, for at HEF Fibernet ville lave fibernet i de tre byer, blev samlet.

Og derfor satte HEF Fibernet arbejdet i gang og for 14 dage siden, kørte fibernettet i de tre byer.

Aktivitet til kysten

I mellemtiden er endnu flere borgere hoppet med på bølgen, og i dag har knap 600 borgere valgt at tilslutte sig den nye forbindelse i kystbyerne.

- Fremtiden ligger i fibernettet og gør området mere attraktivt både for nytilflyttere og erhvervslivet, siger Jørgen Folkvang.

Han håber, at en hurtig internetforbindelse kan være med til igen at decentralisere de aktiviteter, som ellers er flyttet til Aalborg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.