Der er kun penge til lapperi

Kommunen har godt 14 mio. til vejvedligehold, men har brug for 41 mio. kr

Østerbakken er en hovedfærdselsåre gennem Thisted - og en af de strækninger, hvor asfalten bære præg af at være godt brugt.Foto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Østerbakken er en hovedfærdselsåre gennem Thisted - og en af de strækninger, hvor asfalten bære præg af at være godt brugt.Foto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

THISTED:Trafikanterne på Thisted Kommunes veje behøver ikke at undre sig, hvis de fremover mødes af endnu flere skilte med teksten ”Belægningsskader”.

Kommunen budgetterer i 2013 med 14,35 millioner kroner til vedligeholdelse af ialt 1.291 kilometer kommunale veje. Heraf er 389 kilometer registreret med ”lav standard”. Det vil sige veje, hvor den acceptable grænse for belægningsskader er overskredet.

Konsekvensen er, at både fremkommelighed og trafiksikkerhed er nedsat og omkostningerne til vedligeholdelse er høje.

Sammenlignet med situationen for et år siden har kommunen fået yderligere 16 kilometer vej med lav standard.

Fortsætter udviklingen vurderer kommunen, at der i 2022 er 781 kilometer veje med lav standard.

I følge Henning Holm (S), formand for udvalget for miljø og teknik, er der ingen udsigter til, at udviklingen vender indenfor de næste år.

- Desværre er situation den, at de penge, vi har til vedligeholdelse af vores veje, bogstavelig talt puttes i et hul, der bare bliver større. De rækker nemlig ikke til at stoppe det nuværende forfald af vejene, siger udvalgsformanden.

Udvalget har netop besluttet at sende næste års vejarbejder i licitation. Entreprisen for ”slidlagsarbejder” vil næste år omfatte udlægning af 174.527 kvadratmeter varmblandet asfalt og overfladebehandling af 27.807 kvadratmeter vejareal. Den samlede overflade af kommunens veje er opgjort til 6.718.236 kvadratmeter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.