Der satses både på bredde og elite

B75 opnår stadig bedre resultater

B75 satser både på bredde og elite. Her er det Martin Lund i aktion.Foto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

B75 satser både på bredde og elite. Her er det Martin Lund i aktion.Foto: Bente Poder Bente Poder

HIRTSHALS:I bordtennisklubben B75 spilles der bordtennis på alle niveauer, og i alle aldre, og alle som kunne have lyst til at prøve kræfter med det hurtige og sjove spil er velkommen i klubben. Bredden er lige så vigtig som eliten, og B75 ønsker at gøre bordtennis til et ligeså naturligt valg af idrætsgren, som fodbold og håndbold, for alle i Hirtshals og omegn.

Interessen for bordtennis spredes bl.a. igennem B75’s samarbejde med SFO’erne på Hirtshals, Tornby, Horne, Bjergby og Bindslev Skole, hvor B75 hver dag kommer ud på én af skolerne og spiller bordtennis med børnene. Hver mandag og onsdag aften spiller klubbens senior-motionister.

B75 startede for et par år siden en elitesatsning, hvor målsætningen er at gøre det muligt for unge bordtennisspillere i Hjørring Kommune at nå på det danske landshold samt at få et hold i den bedste danske række, Stiga Divisionen, og dermed kæmpe med om kvalifikation til Champions League.

Det vil man opnå ved at skabe et træningsmiljø i særklasse, og det kører planmæssigt. I dag er der blot et andet bordtennis-træningsmiljø i Danmark, som kan hamle op med det, som foregår i de to gymnastiksale på den nu lukkede Ulvkærskole i Hirtshals, og det er landsholdets træningscenter i Idrættens Hus i Brøndby.

Det summer hver dag af liv omkring bordtennisbordene på Ulvkærskolen, og her trænes lokale spillere både morgen og aften af kinesiske Yu Han Chen, som har en fortid på det kinesiske landshold.

BTK’s 1. divisionshold har i løbet af efteråret deltaget i træningen i Hirtshals i tre perioder. Nicolai Wind, som blandt andet har boet på en bordtennisskole i Kina i et år, og som i dag bor i København og spiller på København BTK’s 1. divisionshold, har deltaget en uge i B75’s træning, og han gør sig nu overvejelser om et eventuelt klubskifte til B75 i næste sæson. Resultaterne af elitesatsningen er tydelige.

I dag ligger B75’s 12-årige Kevin Nielsen nummer 2 på ratinglisten i Jylland og på landsplan nummer 12. I slutningen af januar er Kevin udtaget til at spille om kvalifikation til det danske ungdoms Top 12 Grand Prix.

Blandt de 37 bedst placerede herre-juniorer i Jylland, har B75 otte spillere, alle lokale spillere fra Hirtshals og Hjørring. Det kan ingen anden klub matche: Danmarks største bordtennisklub, Søhøjlandet, har fem spillere i denne top 37.

B75’s unge førstehold, med en gennemsnitsalder på blot 19 år, vandt i 2011/12 Jyllandsserien, og rykkede op i 2. division. Men ikke nok med det: Efter første halvdel af sæsonen 2012/13 ligger B75 ubesejret på en flot 2. plads i 2. division.

Daniel Christensen fra B75’s 2. divisionshold blev i januar 2012 jysk mester i Herre Klasse 2, og han har netop vundet rækken over, Herre Klasse 1, og dermed opnået sit hidtil bedste resultat, og fortsat er jyske mester.

Hvis udviklingen fortsætter, spiller B75 muligvis i både 1. division, 2. division, Jyllandsserie og serie 1, 2, 3 og 4, og i junior divisionen. Bordtennis på dette niveau kræver en vis standard af fysiske rammer, og B75 håber på at kunne finde en løsning med Hjørring Kommune, hvor B75 fortsat kan få lov til at have til huse på Ulvkærskolen i Hirtshals.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.