Brønderslev

Der skal være mere liv på central plads

Der skal også være plads til kulturelle tilbud på plads, der får nye aktiviteter

Der er mange ideer til indretning af Banegårdspladsen. Grafik: Borger9700

Der er mange ideer til indretning af Banegårdspladsen. Grafik: Borger9700

BRØNDERSLEV:Der bliver masser af aktiviteter på Banegårdspladsen i Brønderslev. Der skal være plads til alle på den centrale plads.

Midtbygruppen, der består af både kommunale folk og en række foreninger, er ved at lægge sidste hånd på planerne for pladsen.

Der lægges op til, at det skal være spændende at færdes på pladsen, og der er kommet masser af bidrag, som nu skal ende ud med et forslag, der kan komme i høring.

Et nyt forslag er en bygning langs Nørregade, der kan rumme kulturelle aktiviteter samt en café. Det kan f.eks. være Brønderslev Amatør Scene, Brønderslev Kulturskole med mere.

En scene er et af ønskerne fra blandt andre Brønderslev Handel. Men scenen skal kunne bruges til andet end optræden. For eksempel råvaremarked og lignende.

Det er planen at etablere flere små pladser og hyggekroge.

Claus Otto Nielsen fra Niras siger, at det er vigtigt, at der etableres mindre rum, da det skaber mere hygge, og at det så ser ud til, at der er flere mennesker.

Legeplads, grillområde er også på ønskesedlen for området. Der skal også findes en løsning med et venteværelse og toiletter til de rejsende med tog og bus. I dag kan man ikke fra ventesalen se, når busserne kommer.

Der er også planlagt en dagligvarebutik på Banegårdspladsen. Pladsen skal sikres mange år frem i tiden, og derfor arbejdes der også på moderne teknologi. For eksempel en app, der kan fortælle områdets historie.

Dagligt rejser ca. 2000 pendlere til og fra Brønderslev. Der skal også etableres en ny plads til langtidsparkering, når der bebygges på den nuværende pendlerplads.

Betalt rejsekort

Et forslag, der også kom på banen, er at bygge ungdomsboliger. Det blev foreslået, at kommunen betaler rejsekort fra Brønderslev til studier i Aalborg - 1100 kr. for tre måneder - for at tiltrække studerende til Brønderslev.

Der er forslag fremme om at forlægge Nørregade ind over Banegårdspladsen, så der bliver et område foran de nuværende cafeer, der kan bruges til ophold.

Svend Andersen, formand for Brønderslev Grundejerforening, påpeger, at det er ønskeligt, at hele området bliver i ét plan af hensyn til handicappede. Det forsikrede Claus Otto Nielsen sker.

En anden idé er at forlænge Nordens Allé til Banegårdspladsen.

Brønderslev Kommune har interviewet en del rejsende om deres syn og ønsker til Banegårdspladsen. De kalder pladsen kedelig, beskidt og andre mindre pæne gloser.

Det, de adspurgte mangler, er specielt en kiosk og en café.

Brønderslev Kommune har også spurgt 150 unge om deres syn på Banegårdspladsen. De efterlyser ventesal, toiletter og blandt andet et diskotek på pladsen.

Claus Otto Nielsen siger, at de mange ideer nu skal koordineres. Der skal være plads til biler og cykler på pladsen.

Der skal også findes et navn til pladsen, og her er mange ideer i spil. Der bliver måske udskrevet en borgerkonkurrence.

Det er planen, at forslagene skal i høring hen over sommeren, og planen er, at selve byggeprojektet kan skydes i gang til august.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.