Storbritannien

Derfor kysser vi hinanden

Lækre mennesker er kræsne kyssere, viser ny britisk undersøgelse

Arkivfoto.

Arkivfoto.

STORBRITANNIEN:Hvis man ser bort fra enkelte primater, som af og til giver hinanden et mys, så er mennesket den eneste ar på jorden, der kysser. Og vi gør det ofte, skriver Livescience.com.

Men hvorfor har mennesker udviklet den specielle adfærd?

- Kysset findes i stort set alle former for samfund og kulturer, og fordi det er så udbredt, så har det måske en mening, siger professor i eksperimentalpsykologi Rafael Wlodarski, der har stået bag en ny undersøgelse for Oxford University, til Livescience.com.

Bedømmer partnere

Hans undersøgelse kunne tyde på, at vi blandt andet bruger kysset til at bedømme vores potentielle partnere, og at mennesker, der føler en høj social værdi, bruger kysset til at sortere ud i bejlerne.

I undersøgelsen blev deltagerne spurgt til, hvor attraktive de selv syntes, de var, samt hvor kræsne de var med deres partnere, og hvor vigtigt det var at kysse.

Lækre mennesker er kræsne

Undersøgelsen viste, at de personer, der fandt sig selv attraktive, og derfor kunne tillade sig at være kræsne, vurderede kysset som vigtigere, end andre deltagere gjorde.

Derudover var kvinderne også mere kræsne med deres partnere, og de vurderede også kysset som vigtigere end mændene.

Det forklarer forskerne ved, at kvinden, fra naturens side, tager en større risiko, når hun vælger sin partner, fordi hun kan blive gravid og skal amme det potentielle barn, skriver Videnskab.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.