Derfor måtte AC/DC-guitarist stoppe

Demens er grunden til, at AC/DC-guitaristen Malcolm Young forlod bandet

Arkivfoto

Arkivfoto

AUSTRALIEN:En æra i musikhistorien er slut, efter rock’n’roll-bandet AC/DC tidligere i år meddelte, at bandets medstifter og guitarist Malcolm Young blev nødt til at forlade gruppen endegyldigt.

Nu oplyser familien så, hvad der har tvunget den 61-årige musiker til at trække stikket for altid i det indflydelsesrige band.

- Malcolm lider af demens og familien takker for at respektere deres privatliv, lyder den nedslående melding ifølge People.

Gruppen annoncerede i april, at Young ville tage en pause fra bandet, som ville indspille en ny plade uden ham på guitar. Senere måtte AC/DC så informere offentligheden om, at Youngs pause blev til et permanent exit ”på grund af karakteren af Malcolms tilstand” uden at gå ind i detaljerne af sygdommen.

- Vi savner naturligvis Malcolm, sagde bandets forsanger Brian Johnson til Classic Rock i juli, hvor AC/DC stadig var optimistiske på guitaristens tilbagevenden.

- Han er på hospitalet, men han er en fighter. Vi krydser fingre for, at han vender stærkere tilbage. Jeg er sikker på, at Malcolm hepper på os.

Nevø med i bandet

Imens indspillede Malcolm Youngs nevø Stevie guitaren på den kommende AC/DC-plade og bliver nu også guitaristen på gruppens kommende tour.

Australske AC/DC blev stiftet af brødrene Angus og Malcolm Young i 1973, mens deres søster Margaret gav dem inspirationen til bandnavnet.

Bag på hendes symaskine så de akronymet AC/DC, som er en forkortelse for jævnstrøm/vekselstrøm. Brødrene mente derfor, at det passende symboliserede bandets rå energi og kraftdrevne optrædener.

AC/DC udgiver pladen ”Rock or Bust” 2. december og vil senere offentliggøre en verdensturné i 2015.

/Newspaq/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.