Demens

Derfor måtte AC/DC-guitarist stoppe

Demens er grunden til, at AC/DC-guitaristen Malcolm Young forlod bandet

Arkivfoto

Arkivfoto

AUSTRALIEN:En æra i musikhistorien er slut, efter rock’n’roll-bandet AC/DC tidligere i år meddelte, at bandets medstifter og guitarist Malcolm Young blev nødt til at forlade gruppen endegyldigt.

Nu oplyser familien så, hvad der har tvunget den 61-årige musiker til at trække stikket for altid i det indflydelsesrige band.

- Malcolm lider af demens og familien takker for at respektere deres privatliv, lyder den nedslående melding ifølge People.

Gruppen annoncerede i april, at Young ville tage en pause fra bandet, som ville indspille en ny plade uden ham på guitar. Senere måtte AC/DC så informere offentligheden om, at Youngs pause blev til et permanent exit ”på grund af karakteren af Malcolms tilstand” uden at gå ind i detaljerne af sygdommen.

- Vi savner naturligvis Malcolm, sagde bandets forsanger Brian Johnson til Classic Rock i juli, hvor AC/DC stadig var optimistiske på guitaristens tilbagevenden.

- Han er på hospitalet, men han er en fighter. Vi krydser fingre for, at han vender stærkere tilbage. Jeg er sikker på, at Malcolm hepper på os.

Nevø med i bandet

Imens indspillede Malcolm Youngs nevø Stevie guitaren på den kommende AC/DC-plade og bliver nu også guitaristen på gruppens kommende tour.

Australske AC/DC blev stiftet af brødrene Angus og Malcolm Young i 1973, mens deres søster Margaret gav dem inspirationen til bandnavnet.

Bag på hendes symaskine så de akronymet AC/DC, som er en forkortelse for jævnstrøm/vekselstrøm. Brødrene mente derfor, at det passende symboliserede bandets rå energi og kraftdrevne optrædener.

AC/DC udgiver pladen ”Rock or Bust” 2. december og vil senere offentliggøre en verdensturné i 2015.

/Newspaq/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst