Det begyndte jo med Agger Havn

En uges godt besøgte aktiviteter sluttede søndag med 45 til fiskebord og hawfortælling

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AGGER:- Min politiske karriere startede med kampen for en ny havn ved Agger, fortalte regionsrådsmedlem Svend Heiselberg (V), Hanstholm, da han søndag over middag gav dagens ”hawfortælling” ved et arrangement i Madpakkehuset i De sorte hus i Agger.

Arrangementet, der havde samlet 45 deltagere, markerede afslutningen på byens række af aktiviteter i efterårsferieugen som led i Kulturekspressen i Sydthy.

- Vi har haft et overvældende fremmøde til aktiviteterne, og vi har haft et rigtig godt samarbejde mellem de forskellige foreninger i byen, lød det fra Gitte Jensen, som sammen med Grethe Johansen har koordineret de forskellige kulturekspres-aktiviteter i fisker- og turistbyen:

- Der har været rigtig mange turister i denne uge, ja, jeg tror faktisk ikke, jeg nogen sinde har oplevet så mange turister i Agger i efterårsferien. Vi synes også selv, at vi har fundet et godt koncept, hvor arrangementerne er interessante for beboerne i hele Sydthy og samtidig for turisterne. Dette samarbejde kan også bruges på andre tider af året, sagde Gitte Jensen.

Forud for ”hawfortællingen” nød de fremmødte en fiskeplatte fra René’s Fiskebil, og bagefter var der kaffe og kage.

Svend Heiselberg, der i en alder af 78 år, foreløbig har haft en uafbrudt årrække på 48 som folkevalgt politiker i kommunalbestyrelser, amtsråd, Folketinget og nu Nordjyllands Regionsråd - først på en borgerliste, så for de Konservative og siden 1976 for Venstre, blev født i Aarhus. Han kom i pleje hos Nicoline og Jens Sørensen, der arbejdede på herregården Clausholm, men sidst i 1930’erne flyttede familien til Thy, hvor den boede først i Agger, så i Krik og Tåbel, og den tyske besættelse 9. april 1940 oplevede Svend Heiselberg i Agger.

Efter konfirmationen kom han ud at tjene, men efter halvandet år sagde han endegyldigt farvel til landbruget og blev først sømand og siden fisker. Den første hyre var på en hollandsk kuf, der sejlede gødning fra Aalborg til Lemvig, men så begyndte han at fiske fra Thyborøn, fiskede på Nordsøen og landede rødspætter i England, siden fiskede han på Bornholm, hvor han 1956 fik sin sætteskippereksamen. Efter at have fisket på Esrom Sø og været soldat på Sjælland vendte han hjem til Agger, hvor han med hjælp og kaution fik købt sin første kutter, der senere blev til to, og fra 1968 var han så med i en samlecentral på Hanstholm Havn.

Svend Heiselbergs allerførste tillidshverv var i bestyrelsen for Agger Vandværk, men så fulgte 1963 formandsposten i Agger-Krik Fiskeriforening - og deraf kampen for en ny havn ved Agger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.