Det blå kort er ikke altid nok

Mange er efterhånden klar over, at de skal have det blå sygesikringskort, hvis de skal ud at rejse, men det rækker ikke altid

Måske har du brug for en rejseforsikring, næste gang du skal ud at rejse. Foto: Iris/Scanpix

Måske har du brug for en rejseforsikring, næste gang du skal ud at rejse. Foto: Iris/Scanpix

HELE LANDET: Du har sikkert hørt, at hvis du skal ud at rejse fremover, skal du have fat i et blåt sygesikringskort for at være sikret, hvis du bliver syg eller kommer til skade.

I en undersøgelse, foretaget af YouGov for If Skadeforsikring, svarer ni ud af ti, at de er klar over, at de selv skal bestille det blå EU-sygesikringskort. 57 procent oplyser, at de allerede har bestilt kortet.

- Vi oplever, at kunderne er klar over, at det gule kort ikke fremover kan bruges som rejseforsikring. Usikkerheden blandt kunderne drejer sig typisk om hvor dyr egenbetaling for lægehjælp og eventuel hospitalsindlæggelse kan blive i det land, de skal rejse til, samt hvor gode de offentlige hospitaler er på deres rejsemål, fortæller Birgitte Ringbæk, presseansvarlig i If Skadeforsikring.

Privat eller ej?

- Generelt er det sådan, at hvis man har sat sig ind i, hvordan det pågældende lands egne borgere er dækket og stadig ikke føler sig tryg, så bør man tegne en privat rejseforsikring. For som dansk turist har man efter 1. august 2014 kun ret til samme behandling som de personer, der er offentligt sygesikrede i det land, man opholder sig i, forklarer hun.

En privat tegnet rejseforsikring dækker typisk rejseudgifter, hvis man bliver kaldt hjem fra ferie på grund af alvorlig sygdom i familien, rejseudgifter ved tilkaldelse af de nærmeste, hvis man selv bliver alvorlig syg på ferien, lægebehandling og hospitalsophold, udgifter til hjemtransport ved akut opstået sygdom eller tilskadekomst eller død.

huskdetblaa.dk kan du få overblik over, hvordan du er dækket via det blå EU-sygesikringskort i det land, du skal rejse til.

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov for If Skadeforsikring i perioden 27.-29. juni 2014 med deltagelse af 1007 danskere i alderen 18-74 år.

/BLM/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.