- Det bliver helt fantastisk

Søndag er Morsø Moto Cross Klub vært for sæsonens tredje DM-afdeling

Både Rasmus Lynggaard og publikum får perfekte forhold, når Solbjergbanen i morgen er vært for fire-fem timer med motocross i topklasse. Arkivfoto: Kurt Bering. <i>Kurt Bering</i>

Både Rasmus Lynggaard og publikum får perfekte forhold, når Solbjergbanen i morgen er vært for fire-fem timer med motocross i topklasse. Arkivfoto: Kurt Bering. Kurt Bering

SOLBJERG:De har før haft kold efterårsluft og enorme vandmasser fra oven som modstander.

Men i morgen prøver Morsø Moto Cross Klub noget, de har glædet sig meget til: De er nemlig værter for en DM-afdeling, som efter alt at dømme bliver afviklet på en dag med højsommer.

- Det ser dæleme godt ud. Jeg står lige nu og kigger ud over banen, som lige er blevet vandet. Og der er perfekte forhold, lyder det fra Anders Dahlgaard, formand for øens motocrossklub, som har 120 frivillige i aktion for at gøre værtskabet lige så godt som vejret.

- Der er blevet knoklet på i ugen op til, så det ser rigtig godt ud. Og det bliver helt fantastisk - forhåbentlig uden vand, som det ser ud til. Så det kan ikke blive bedre for kørere og publikum, siger han og forventer et sted i nærheden af 3000 tilskuere til en af årets største sportsbegivenheder på Mors.

Den byder først og fremmest på motocross i topklasse - og med lokale Rasmus Lynggaard som en del af pakken, når han i kongeklassen MX1 kæmper mod Danmarks allerbedste. Han er selv i top 10, men håbet er, at han i de to afdelinger på hjemmebanen kan skrabe så mange point sammen, at han avancerer yderligere.

I MX2-klassen er MMCK repræsenteret af nordjyden Jacob Kjær, der inden afdelingen i morgen er på den samlede tredjeplads. Til gengæld må man se langt efter klubbens kørere i B125-klassen, som talentfulde Martin Dahlgaard efter sin skade i april endnu ikke er klar til at stille op i, mens også Magnus Lukassen må melde fra med en skade.

Actionfyldt freestyle

Der er i øvrigt mere action end den på motocrossbanen i morgen. MMCK er nemlig også vært for en afdeling af DM-serien i freestyle.

- Jeg er sikker på, at vi får noget vildt spændende at se - det er helt sikkert, siger Anders Dahlgaard - uden dog at kunne præsentere en lokal deltager i den actionfyldte sport.

- Det kunne være spændende at komme så langt, at vi også får det. Men nu får man da mulighed for at se det og for at snakke med freestyle-kørerne, siger han.

Og så glæder han sig ellers over, at klubben bliver vært for et stort arrangement i solskin. Og selv om det danske fodboldlandsholds aftenkamp under VM i Rusland nok også appellerer til en del af tilskuerne, forventer han med forventet afslutning for motocross klokken 16.30 ikke, at det koster tilskuere på Solbjergbanen.

- De kan sagtens nå at komme hjem og se fodbold bagefter, så det er perfekt. Vi kan nå at få det hele med, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.