- Det er trist

Forældre i Agersted og Serritslev er kede af udsigt til skolelukninger

Agersted Skole skal lukke til august næste år, hvis børne- og skoleudvalgets indstilling går igennem. Det samme gælder Serritslev Skole. Det er endnu ikke afklaret, hvor børnene i givet fald skal hen og gå i skole.Arkivfoto: Kim Dahl Hansen <i>Kim Dahl Hansen</i>

Agersted Skole skal lukke til august næste år, hvis børne- og skoleudvalgets indstilling går igennem. Det samme gælder Serritslev Skole. Det er endnu ikke afklaret, hvor børnene i givet fald skal hen og gå i skole.Arkivfoto: Kim Dahl Hansen Kim Dahl Hansen

SERRITSLEV:Nyheden om, at børne- og skoleudvalget ønsker at lukke Agersted og Serritslev Skole, vækker tristhed.

- Det er ikke rart at skulle have udsigt til måske at skulle miste sin skole, når det er en god skole, og vores børn trives, konstaterer Kasper Stokbro, fungerende formand for skolebestyrelsen i Agersted-Asaa.

- Vi synes, det er trist. Vi kan ikke forstå, hvorfor man ikke må have lov at bevare de små enheder generelt i kommunen. Man ser det også i Brønderslev by, hvor en børnehave skal lukkes ned, siger Kirsten Zakariassen, medlem af skolebestyrelsen for Serritslev-Skolegade.

Hun peger på, at det går ud over mangfoldigheden.

- Hvis man gerne vil have sit barn i en lille skole, så har du ikke mange valg længere.

Også i Agersted ser man fordele i en lille skole.

- Så lang tid børnene går i indskolingen og mellemtrinnet, så finder vi det vigtigt, at de går i nærmiljøet i trygge omgivelser, siger Kasper Stokbro, der mener, at de derefter er klar til et skift til en overbygningsskole med flere elever.

Det ventes, at man kan spare 3,8 mio. på at lukke Serritslev Skole og 250.000, 3,2 mio. eller 3,4 mio. kroner på at lukke Agersted Skole afhængig af, hvor børnene skal hen i stedet.

Det er dyrere per elev at drive en lille skole end en stor, men forskellen er ved at ændre sig.

- Vi er faldet rigtigt meget. Vores pris er 39.000 per elev nu, pointerer Kirsten Zakariassen.

- Ja, vores elever er lidt dyrere, men hvad er alternativet? Sats nu på os, så vi kan bruge kræfterne på at udvikle os i stedet for at kæmpe, lyder opfordringen fra Kasper Stokbro, der efterlyser investering i de små landsbysamfund.

- Så kan man markedsføre Brønderslev som en kommune, der faktisk vil de små byer og har hele paletten med både små og store byer. Der har vi mulighed for at skille os ud fra mængden.

Uenige om elevtal

I Serritslev har Kirsten Zakariassen og to andre forældrerepræsentanter i skolebestyrelsen inden børne- og skoleudvalgets beslutning skrevet et brev om sagen til politikerne. De peger på, at der efter deres opfattelse er flere fejl i de tal, der danner grundlag for beslutningen om at lukke Serritslev Skole.

Også i Agersted er nogen gået i tænkeboks for at se, hvad man kan gøre i perioden frem til, at der skal træffes endelig beslutning.

Beslutningen skal i byrådet og ud i høring, inden noget kan endeligt vedtages.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nordjyllands Politi lukker rockerklubhus i Nørresundby midlertidigt
Luk