- Det er værre end forventet

Udvalgsformand har fuld tillid til den nye ledelse af center

Udvalgsformand Henrik Christensen (S) erkender, at der også på voksenområdet skal ske markante forbedringer af sagsbehandlingen. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Udvalgsformand Henrik Christensen (S) erkender, at der også på voksenområdet skal ske markante forbedringer af sagsbehandlingen. Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

REBILD:- Situationen på det specialiserede voksenområde er værre end jeg havde forestillet mig, siger formanden for sundhedsudvalget i Rebild, Henrik Christensen (S).

Mens kommunens problemer med sagsbehandlingen på det specialiserede børneområde i de seneste mange dage har fået stor opmærksomhed har der ikke været skrevet eller sagt meget om situationen på det specialiserede voksenområde.

Fejl i 64 procent af sagerne

Henrik Christensen er ikke bare overrasket over antallet af fejl i sagsbehandlingen.

- Vi har gennem noget tid godt vist, at der har været et totalt fravær af ledelse på det specialiserede område.
Men jeg er også overrasket over, at der er så mange anmærkninger, som der er, siger Henrik Christensen med henvisning til den komplette sagsgennemgang som konsulentfirmaet Deloitte har lavet.
Deloitte konstaterer fejl i 64 procent af sagerne på voksenområdet.
Fejlene er generelt mindre alvorlige end på børneområdet.
- Men det ændrer ikke på, at der også på voksenområdet skal ske markante forbedringer, erkender Henrik Christensen.
Udvalgsformanden glæder sig over, at der har været et godt overblik over antallet af sager på voksenområdet.
- Men det ændrer ikke på, at sagerne har været behandlet meget forskelligt. Det skal der ændres på, især omkring udredningen af borgerne, siger Henrik Christensen.

Sammensat det rigtige hold

Som på børneområdet skal der fremover sikres langt bedre systematik, skriftlighed i sagsbehandlingen og så skal ledelsen være langt bedre fagligt forankret og ikke mindst synlig for medarbejderne i hverdagen.

En opgave, Henrik Christensen trygt lægger i hænderne på den nye ledelse i Center Familie og Handicap.
- Jeg er overbevist om, at vi har fået sat det rigtige ledelseshold til opgaven, siger Henrik Christensen.
Direktør Flemming Hansen er fortsat direktør for det specialiserede område, men Henrik Christensen påpeger, at der er ansat en ny chef for Center Familie og Handicap.
- I vores organisationsstruktur ligger ansvaret primært ude i centrene. Det er der, den tidligere ledelse svigtede. Jeg har fuld tillid til den nye ledelse af området, siger Henrik Christensen.

Hul på bylden for sent

Selv mener Henrik Christensen, at han har løst opgaven som udvalgsformand.

- Som politiker skal jeg lave politikken og rammerne for forvaltningens arbejde. Det har jeg gjort, siger Henrik Christensen, som mener, at det seneste års tids fokus på problemerne med sagsbehandlingen vil medføre større politisk nærvær på hele det specialiserede område.
Han erkender, at politikerne har været for langsomme til at erkende problemerne.
- Jeg er ked af, at vi ikke har fået slået hul på bylden noget før. Vi burde have råbt vagt i gevær i takt med at økonomien er eksploderet siden kommunalreformen.
- Nu er det sket, og der er slået hul på bylden. Jeg både tror og håber, at der kommer noget godt ud af det her, siger Henrik Christensen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.